HABER7

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya mitingi öncesi şehirdeki duyuru bilboardlarına karşı çirkin bir girişimde bulunuldu. Başörtülü bir muhalif, afişte Başkan Erdoğan’ın yüz kısmına protesto içerikli etiket yapıştırdı.

Kameraya alınarak sosyal medyada yayınlanan video, büyük rahatsızlığa sebep oldu.

Başörtülü muhalif” vurgusuyla gerçekleştirilen çirkin eylem, Türkiye’de başörtüsü için en büyük mücadeleyi veren lidere karşı gerçekleştirilmesi yönüyle ayrıca kınandı.

Eğitim hakkı elinden alınan, tedavi görmeleri dahi zorlaştırılan, kamu kurumlarına adeta adım attırılmayan başörtülülere günümüzde kapıların ardına kadar açılmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başat etkisi bir kez daha hatırlandı.

28 Şubat sürecinde başörtülülere yönelik vurulan prangaları bir bir kaldıran Başkan Erdoğan, kamudaki yasakları kaldırdı, üst düzey görevlere başörtülülerin gelmesini sağladı. Üniversitelere alınmayan başörtülüler artık üniversite rektörü bile olabiliyor. Kamu hastanelerde “başı açık fotoğrafın yoksa muayene olamazsın” denilen başörtülüler günümüzde kamu hastanelerinde başhekimlik yapıyor. 28 Şubat sürecinde oğlu, ağabeyi asker olan başörtülüler yemin törenine alınmazken artık başörtülü askerler, pilotlar mevcut.

Başörtüsü yasağının kaldırılması için mücadele verdiği gerekçesiyle AK Parti’ye kapatma davası dahi açıldı. Siyasi hayatı pahasına başörtüsü davasına omuz veren ve yasakları bir bir sonlandıran Başkan Erdoğan’a karşı “başörtülü” figürüyle çirkin harekette bulunulması vicdanları yaraladığı gibi kamuoyunun tepkisini topladı.

Yorumlar 167 Yorum Var
  • Mücahit 21.03.2024 01:15
    Bunlar münafık yosmalardır.. Örtüsüna bakıp aldanmayın.. Her örtülü Müslüman değildir bunlar iki yüzlü münafıklardır..
  • Almanya 20.03.2024 05:21
    Yaşamın gayesi bumu..? işiniz gücünüz yokmu. İnsan olun Saygılı olun kim olursa olsun. Şu ülkede yaşayipta hangi siyasetçi olursa olsun Saygı duymuyorsa böyle boş işlerle meşgulse kafasında sakatlık var derim. Avrupalı İlim, Güzel yaşam derdinde bizim ileri zekalilar birbirlerini yeme derdinde. Fitnelik le karnınız doyuyormu?
  • hibo 20.03.2024 00:24
    bunlar fetöcüler fetöcü yakını islam düşmanı hainler bunlar amerikanın siyonizmin emir eri
  • İsmail 19.03.2024 23:12
    Artık şeytan her kılığa girerek her pisliği yapar hale geldi.
  • misafir 19.03.2024 22:53
    onların gözleri var görmezler.kulakları var işitmezler.onları çepeçevre kuşatmışızdır belli bir mühlet vermişizdir .sadıkallahülazim .
Daha fazla yorum görüntüle