Yerel seçimlerde Van Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının seçimden önce geri alındığı ve seçilme yeterliliğinin olmadığına karar verilmişti. Yasalara göre bu tür durumlarda mazbata ikinci adaya veriliyor. AK Parti adayı seçimlerde ikinci sırada yer aldı. Van İl Seçim Kurulu'nun mazbatayı seçimde ikinci sırada yer alan AK Parti Van adayı Abdulahat Arvas'a verme kararı aldı. Daha sonra karara tepki gösteren DEM Partililer de Van sokaklarına inerek ortalığı yakıp yıktı.
Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'de TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Veysel Tipioğlu ve Avukat Hadi Dündar ile Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliğin olmamasını konuştu. Dündar ve Tipioğlu, DEM Partililerin durumu çok iyi bildiklerini ve buna rağmen provokasyon amacı ile Abdullah Zeydan'ı aday yaptıklarını söyledi.

Yorumlar 100 Yorum Var
  • vatansever 04.04.2024 09:59
    Artık bu ülkede Vatan HAinliğinin cezası, Kamu mallarına zarar vermenin cezası idam olmalı...
  • Abdulbaki Yeşil 04.04.2024 09:50
    Aynen FETÖ hala işbaşında olay bu seçimlerde müthiş masa başı planlar yapılmış. Mayis başkanlık secimi gidince apar topar yeni plan yapılmış belli. CHP DEM İP YRP FETÖ yine yaptıyapacagını yaptı. Mit dışarda iyi de içerde boş işlerle uğraşıyor gibi.
  • xxxx 04.04.2024 09:29
    polisin yetkisini artıracaklar böyle ülkeyi karıştırmak isteyen hain köpekleri anında vuracaklar dapda teröris aramaya gerek yok ayağına gelmiş vurun gitsin vatan hainlerini van depreminde türkiye seferber oldu yapılan yardımlar haram olsun layık değillermiş demekki
  • Şahin 04.04.2024 09:21
    Adamın babası Ak Parti eski milletvekili.... Ailecek Ak Partili aile... Sadece bu adam demli..... Seçime girebilirsin diyen hukuk.. Seçime girdin kazandın ama ben sana mazbata vermiyorum diyen yine hukuk. En son tamam mazbata senindir diyen yine hukuk.. Acaba neden ??????
  • Nihat SİVRİKAYA 04.04.2024 09:21
    bu rezillige geçit veren ysk dır yargı dır ülkeyi yönetenlerdir. siz nasıl oluyorda tereö seviciliginden hapis yatan bir suçluyu aday yapabiliyorsunuz. ülkede sıradan bir vatandaş memur olabilmek için onca güvenlik soruşturmasından geçirilirken koskoca ili yönetecek bir zat nasıl oluyorda terör suçlusu olabiliyor.
Daha fazla yorum görüntüle