Ticaret Bakanlığı'nın İsrail'e 54 ürün grubunu kapsayan yaptırım uygulamasının ardından sosyal medyada "Türkiye, İsrail’e jet yakıtı satıyor" yalanı yıllar sonra yeniden hortladı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, söz konusu iddiaları yalanlarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014 yılında konuyla ilgili yaptığı açıklama da yeniden gündem oldu.

İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları her geçen gün şiddetlenerek devam ediyor. Türkiye, İsrail'in saldırılarıyla soykırım edilmek suretiyle insani felaket yaşayan Filistin'e dünyada en çok yardım eden ilk sıradaki ülke konumunda olsa da bazı kirli siyaset odakları tarafından sosyal medya aracılığıyla Türkiye-İsrail ekseninde algı operasyonları yürütülmeye başlandı.

YILLAR SONRA AYNI YALANIN BUTONUNA BASTILAR

Sosyal medyada bazı hesaplar tarafından "İsrail'in jet yakıtları, Türkiye'den gidiyor" iftiraları dolaşıma sokuldu.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada paylaşılan "İsrail'in jet yakıtları, Türkiye'den gidiyor" iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

BAŞKAN ERDOĞAN 10 YIL ÖNCE YAPTIĞI KONUŞMAYLA JET YAKITI İDDİALARINA SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Türkiye'de kaos çıkarmak ve İsrail'in ekmeğine yağ sürmek için durmaksızın çalışan provokatörler, 2014 yılında da benzer bir algı operasyonuna girişmiş ve Türkiye'nin İsrail'e jet yakıtı satıldığını iddia etmişti.

'ZATEN ÇIKININIZDA TEK ŞEY VAR. YALAN, İFTİRA, TAKİYE...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz 2014'te yaptığı açıklamada, "Gazze katliamını örtmek, perdelemek için her gün alçakça iftiralar atılıyor. Neymiş Türkiye, İsrail’e jet yakıtı satıyormuş. Dürüst olun dürüst. Zaten çıkınınızda tek şey var. Yalan, iftira, takiye. Siz busunuz, siz busunuz. Enerji Bakanım kaç kez açıkladı, böyle bir şey söz konusu değil ama bunlar yalanı ciddi anlamda meslek edinmişler. Buraya İsrail’in uçağı gelir ve havalimanından kendi yakıtını alır. Bu her ulus için gittiği ülkelerde orada bakımını yapar, yakıtını alır, sonra yoluna devam eder." tepkisini göstermişti.

Yorumlar 69 Yorum Var
  • Zafer42 10.04.2024 14:57
    Israel ve fetö chpkk ortak calisiyooooor
  • Hasan 10.04.2024 14:10
    Türkiye'de uçak yakıtı satan iki özel akaryakıt şirketi var. İsrail'den Türkiye'ye çok sayıda turist geldi. Sivil uçuşlar bir müddet devam etti. Uçuşlar, birkaç ay önce iptal edildi. İsrail'e satılan yakıt, İsrail'in turist getiren hava yolu şirketlerinin uçaklarına satılan yakıttır. Türkiye'ye geliyorlar, benzini dönüş için alıyorlar. Bu, Türkiye'nin ihracatı gibi yazılıyor."
  • Aydın 10.04.2024 14:01
    Hüseyin bey ! Tekrar okuyun o zaman. Diyor ki Türküye ye gelen yolcu uçakları , bakımını yapar , yakıtını alır gider. Türkiye ye gelen uçak tekrar yakıt almadan nasıl yoluna gider? Yav arkadaş şu israil in , içimizdeki sahtekarların yalanlarına hemen de nasıl inanıyorsunuz?
  • ÖZGÜR ÖZDEMİR 10.04.2024 13:42
    ACİL ÖNLEM!. Avrupa açığımızı buldu, Sosyal medyadan her türlü saldırıya başladılar, pkk dağdan sosyal medya ya indi. dikkatli olalım ve
  • Murat 10.04.2024 13:40
    Siyonistlerin yalanı bazı müslümanım diyenlere ballı geliyor. Lan sizden müslüman olmaz. Size bir haber geldiğinde araştırın diyor. Kime diyor müslümana diyor. Dinini bilmeyenden müslüman olur mu? Ayasofyayı açandan şüphe duyulur mu? Sen önce Ayasofyanın ne olduğunu öğren. Siyonist CHP ağzıyla müslüman eleştirilir mi? Bu kadar terslik olur mu?
Daha fazla yorum görüntüle