Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi kabul etti. İkili arasında görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti. Orsam Araştırmacısı Hamza Haşıl ve Filistili Araştırmacı Moin Naim görüşmenin önemini Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye değerlendirdi.

UZMAN İSİMLER HABER7'YE TARİHİ GÖRÜŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ

Orsam Araştırmacısı Hamza Haşıl görüşmede iki hususun öne çıkacağını söylerken, "Birincisi İsrail ve iran arasında suni gerilim, Gazze meselesinin unutturulmasını ve Gazze meselesinin uluslararası gündemden düşürülmesini beraberinde getirdi.  Türkiye'de yeniden Gazze meselesini uluslararasılaştırması konusunda adımlar atıyor.
İkinci olarak da Gazze meselesini Filistin meselesinden uzak görmek mümkün değil. Buradaki kastım Fetih ve Hamas arasında tam bir birliktelikten bahsetmek mümkün değil.  Bazı Batılı  devletler iki devletli çözüme sıcak baksalar da Hamas ile şüpheleri söz konusu. Buradaki şüpheler nasıl bertaraf edilir? Hamas ve Fetih kendi içerisinde birleşerek uluslararası kamuoyuna nasıl güçlü bir birliktelik mesajı verir ? Bunun değerlendirmesi yapılıyor?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Gültepeli bjk 21.04.2024 10:55
    Dosta birliktelilik düşmana korku verdiniz iyi güzel,de sonuç halen kardeş lerimiz katlediliyor yok ediliyor en hızlı şekilde müdahele gerek dimi saygılar
  • Karanlık Kamil 21.04.2024 09:46
    Filistin lilerin yüzde 70 i nin toprağı çalınmış ve topraklarından sürülmüş. Tüm dünyada Filistinlilerin davalar açması toprak ve vatanlarını geri alması için uluslararası mahkemelerde,Türkiye, Mısır, İspanya , Güney Amerika ve başka ülkelerde bireysel dava açmaları sağlanmalı, önü açılmalı girişimler yapılmalı. İngiltere, USA, Almanya vb ülkelerde dahil suçlu. Davaya dahil.
  • Vay Bizim halimize 21.04.2024 00:16
    Günler geçti, haftalar geçti, aylar geçti bunlar toplanıp toplanıp bir bildiriyle dünyayı kurtarıyorlar. Geride 37 bin şehidimiz,yaklaşık 100 bin yaralımız, milyonlarca aç ve evsiz kardeşimiz. Filistinli kardeşlerimiz bizde ümidini kesti artık.Herkesin foyası ortaya çıktı. Daha durup dururken ekonomimiz dibe girdi.. Savaşa girsek Allah bize yardım etsin.
  • Sade vatandaş 21.04.2024 00:15
    Ne kadar doğru bu.
  • Haso 20.04.2024 23:46
    Asker gönder yada parali asker cikartin ortaliga vagner gibi parali asker normal askerini sokiyorsan parali askeri bal gibi sokariz filstine
Daha fazla yorum görüntüle