CHP'li gazeteci Şaban Sevinç "CHP’nin Taksim’de 1 Mayıs kutlaması isteği bana biraz gereksiz bir ısrar gibi geliyor.Seçim sonrası atmosfere pek oturtamıyorum, bu ısrarı da anlamıyorum.Gösterilen bir yerde kutlanılabilir. ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Örgütü, 1 Mayıs’ta saat 10.00’da Saraçhane’de buluşarak Taksim’e yürüyecek.

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda kutlamalara izin verilmeyeceğini açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı arayan CHP lideri Özgür Özel, kararın tekrar gözden geçirilmesini istemiş, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de sosyal medya üzerinden Saraçhane'den Taksim'e yürüyüş çağrısı yapmıştı.

CHP'nin Taksim ısrarına bir anlam veremediğini söyleyen CHP'li gazeteci Şaban Sevinç şu ifadeleri kullandı;

CHP'nin 1 Mayıs için Taksim meydanı ısrarı bana gereksiz geliyor. Yani şöyle seçim sonrası atmosfere pek oturtamıyorum, bu ısrarı da anlamıyorum. Gösterilen bir yerde İstanbul'da başka bir alanda olabilir. Taksim'in tamam özel bir anlamı var diyorlar ama şunu görüyoruz sendikalardan da öyle yükselen özgül ağırlıklı Taksim Taksim diye bir talep göremiyorum. Bu talebi daha çok CHP dillendiriyor, Sayın Özgür özel dillendiriyor. Bakanlığın izin vermemesine rağmen Taksim'e yürüme kararı almışlar. Umarım CHP'nin bu kararlılığına karşı bakanlık da gerekli güvenlik önlemlerini alarak Taksim'i açar yani bir tatsızlık olmadan o gün aşılabilir. 

Yorumlar 23 Yorum Var
  • Salih 30.04.2024 13:34
    Kandile yürüsünler onların sayesinde kazandı
  • Rofar 30.04.2024 13:31
    Amaç kutlamak değil mağduriyet ve kısıtlama engelleme üzerinden fitil ateşlemek.Din demiyorum İSLAm düşmanı CHP ye bir sefer dahi olsa oy vermeye yeltenirsem Rabbim sandık kabininde canımı alsın müsade etmesin
  • Dobraci izmir 30.04.2024 12:41
    İlla Taksim'de eylem ne saçmalik ya git uygun bir alanda kutla,amaç farklı
  • İsmailİ 30.04.2024 12:38
    Amaç kutlamaktan çok bu ülkeye zarar verecek insanların önünü açmaktır.
  • BAFRA'lı 30.04.2024 12:38
    chp nin niye iktidar olamadığını anlamışsındır umarım bay boş
Daha fazla yorum görüntüle