Mars keşif aracı Perseverance, Mars'taki keşif görevlerini sürdürürken dünya da kızıl gezegenden gelen haberleri merakla takip ediyor. Mars'tan geçtiğimiz günlerde fotoğraf gönderen ve ilk test sürüşünü başarıyla gerçekleştiren Perseverance, bu kez de dünyayla "Mars'ın sesini" paylaştı.

NASA'nın yeni nesil uzay aracı Perseverance, Mars'ta ilk sürüşünü gerçekleştirmesinin ardından toplam 70 metrelik mesafeye ulaştı. NASA, aracın çektiği yeni fotoğrafı da paylaşmıştı. Ancak Mars'tan bugün gelen haber herkesi çok daha fazla heyecanlandırdı.

NASA'nın "Mars kaşifinin" gönderdiği ses kaydı yayınlandı. NASA'nın yaptığı paylaşımla herkes Kızıl Gezegenin "sesini" duymuş oldu.

Perseverance aracı, lazer atışları yoluyla kaydettiği ilk sesi dünyaya gönderdi. Kayıtta ayrıca "Mars rüzgarı sesinin" de duyulduğu belirtildi.

Yorumlar 36 Yorum Var
  • byrm 11.03.2021 21:50
    taaaabiiii canııım birisi fındık kırıyordur
  • belde 11.03.2021 16:36
    aldatma görüntü olmasın. yeryüzü toprak yapısına çok benziyor. ancak yine de Mars ta hayat var gibi.
  • üzüntü 11.03.2021 16:13
    astronomiyle alakası olmayan insanların "aya gidilmedi, marsa gidilmedi" hikayelerine o kadar üzülüyorum ki... elbette yalan dolanlar var ama aya da gidildi marsa da gidildi. iki üç yanlış için 10 tane doğrudan olmayın. dünyanın geldği noktayı bilemezseniz varmak zorunda olduğunuz noktayı da anlayamazsınız. biraz astronomiyle ilgilenirseniz zaten bu gelişmeleri gerçekten anlarsınız...
  • Uzaylı 11.03.2021 15:49
    Bu hafta sonu kesin giderim marsa çok sessiz kafamı dinliycem.kimse peşime takılmasın orayada korona bulaştırmayın.
  • Mehmet 11.03.2021 15:47
    Allah için suyu bulun da şu dünyadan gidin
Daha fazla yorum görüntüle