CY Vision, sis, yağmur ve ışığın az olduğu ortamlarda dahi araç sürmeyi kolaylaştıran, sürücünün dikkatini dağıtmadan sürücünün ihtiyacı olan bilgileri sunan yazılım tabanlı holografik araç bilgi sistemini otomotiv sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmeye devam ediyor. İlk olarak Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu TOGG tarafından kullanılması planlanan sistem, sürürücünün ihtiyacı olan bilgiyi sürücünün baktığı yönde sunabiliyor.

SİSTEMİN BAŞLICA ÖZELLİKLERİ:

Sürücü tarafından kolay anlaşılır ve kolay erişilir görsel bilgiler

Azaltılmış yol dışı kalma süresi

Tehlikelerin, tabelaların ve yol işaretlerinin vurgulanarak gösterilmesi

Yardımlı veya otonom sürüş esnasında daha hızlı tepki süresi

Yardımlı veya otonom sistemde aracın ne yapacağını önceden göstererek güven veren sürüş deneyimi

Günümüzde trafik kazalarının büyük çoğunluğunun sürücü dikkatsizliklerinden kaynaklandığı düşünüldüğünde CY Vision tarafından geliştirilen ve ilk defa yerli otomobilde kullanılacak olan holografik sistemin önemi daha da ön plana çıkıyor.

Yorumlar 27 Yorum Var
  • Mugo baba 07.02.2022 13:15
    Cy Vision Türkiye'den çıkmış bir girişim grubudur hala gelmiş burada dünyada 3-5 ekran firması var diye 2 metre yazı yazıpta bu firma hangi ülkeye ait acaba diye araştırmayan değişik insanlar laf şamatası yapıyor. Her halta ille de tepki gösterecez diye kafayı yiyeceniz la yakında.
  • ismail_59 06.02.2022 13:01
    Emraha cevap bunu yapan firma bir ABD firmasıdır biz yapmadık sadece Togg´da kullanılacak...
  • SarıÇizmeli Mehmet 06.02.2022 12:37
    Ya bırakın bu işleri! Alın birkaç kilo çamur ya da alçı yapın şöyle bir heykel tamamdır. Araba da neymiş.
  • Selami Nallar 06.02.2022 07:22
    Chp ve sair muhalefet bu ülke bir yere varmasın diye çalışan batının kulu siyasi organizmalardır. En iyi diye lanse ettikleri ekrum istanbulu perişan etti. Sanki istanbulun üstünden tusunami geçti!
  • kemal 06.02.2022 06:03
    allah yar ve yardımcınız olsun küçümseyenler utansın yolunuz açık olsun memleket evlatları..ben sizlerele gurur duyuyorum.....
Daha fazla yorum görüntüle