Milli Muharip Uçağı (MMU)  Geliştirilmesi Projesi’nde ana yüklenici konumundaki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), uçakların geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda TUSAŞ, sosyal medya hesaplarından MMU için yeni bir video yayınladı.

2028'den sonra envantere katılacak

Türkiye'nin hava gücüne büyük katkı yapacak uçağın, 2023'te hangardan inmesi, 2025-2026'da ilk uçuşunu yapması ve 2028 yılından sonra da envantere katılması bekleniyor.

TUSAŞ, ayrıca, havacılık projelerinde kullanılacak yeni bir altyapıyı ülkeye kazandırıyor.

Türkiye'nin ilk Kuş Çarpma Test Tesisi TUSAŞ'ta kuruluyor

Şirketin geliştirdiği hava araçlarının en zorlu koşullarda milli imkanlarla test edilmesi için altyapılar güçlendiriliyor. Türkiye'nin ilk Kuş Çarpma Test Tesisi ile hava araçlarının geliştirme ve sertifikasyon süreçleri için gerekli testlerden biri daha milli olarak gerçekleştirilecek.

Hürjet ve Milli Muharip Uçak başta olmak üzere TUSAŞ tarafından geliştirilen ürünlerin test edileceği tesisle test verilerinin ülkede kalması sağlanacak.

Türkiye dışından da rağbet görmesi bekleniyor

Havacılığın en büyük tehditlerinden biri olarak nitelendirilen kuş çarpma ihtimalinden hava araçlarının en az zararı görmesi için çalışmalarını hızlandırdı. Bu alanda çözümler geliştirilmesini sağlayacak tesis, havacılık dışında bu teste ihtiyaç duyan tüm sektörlerin kullanımına hitap edecek şekilde tasarlandı. Tesisin, Türkiye dışından da rağbet görmesi bekleniyor.

Tesiste, çeşitli kütlelerde jel formda oluşturulmuş kuş kalıplarının top sistemine benzer bir sistemle fırlatılması sonucunda hava aracı bileşenin aldığı hasar tespit edilebilecek. Elde edilecek test verisiyle TUSAŞ tarafından üretimi gerçekleştirilen tüm platformların ve hava araçlarının kritik komponentlerinin geliştirme süreçlerine katkı sağlanacak.

Yorumlar 72 Yorum Var
  • TTaner 09.03.2022 19:10
    Benim kanım damarımda durmuyor bunları izlediğimde. Çamur atan zihniyet ne yaşıyor acaba.. .
  • Nadir 09.03.2022 18:54
    Bu arada Altay ne oldu?
  • Hakkı BİR 09.03.2022 18:34
    Allah calısana veririm diyor EMEĞİ GECENLERDEN Allah razı olsun Gurur duyuyoruz
  • Burhan 09.03.2022 18:26
    Hay maasaallah,korkun kefereler,biz geliyoruz
  • Muhafız 09.03.2022 18:02
    Olacak Allah'ın izniyle. Rabbim Bizlere uçağımızın uçtuğu günleri görmeyi nasip etsin inşallah.
Daha fazla yorum görüntüle