Yolcu başına 250 bin dolar alan OceanGate Expeditions isimli şirket hafta sonu Titanik’in enkazına dalış yapan araç ile iletişimin koptuğunu ve Titan isimli su altı aracında bulunan yolcu ve mürettebatın kaybolduğunu açıklamıştı. Titan Beşlisi olarak da bilinen yolcuların kimlikleri de önceki günlerde açıklandı. İngiliz milyarder Hamish Harding, Oceangate’in CEO’su Stockton Rush, Fransız denizci ve kaşif PH Nargeolet ve Pakistanlı iş insanı Shahzada Dawood ve oğlu Süleyman’ın yer aldığı araç ile 12.500 feetlik iniş sırasında bağlantı koptu.

Araştırmacılar, Titan'ın parçalarını Titanik'in yakınlarında bulduklarını ancak yolcuların cesetlerine ulaşamadıklarını belirtmişti. Yapılan araştırmalar sonucunda Titan denizaltı aracının su basıncından dolayı içe doğru patladığı ve yolcuların feci şekilde can verdiği belirtilmişti.

Hazırlanan simülasyonda Titanik için yola çıkan Titan'ın patlama anındaki durumu canlandırıldı.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Hüdai Çakmak 29.06.2023 23:09
    Patlama değil içe çökme.. İçe çökme ani olabilir ama en az üç beş dakika süren bir başlangıcının olması daha mantıklıdır. Minik bir çatlaktan tonlarca basınçla su fışkırmaya, gittikçe çoğalıp güçlenmeye başladı. Üç beş dakika sonra denizaltı içe çöktü.
  • Levrock 29.06.2023 09:16
    Cahillikte ülkemizde sinir yok. Titan, Seytan, meydan okumak, Allahim bunlar nasil yorumlar.. Bu Denizaltinin en önemli özelligi Titanyum malzemesinden yapilmasi ve cok hafif ve ince olmasi, ismi Titanyum malzemesinden geliyor. Bir cok elestiriye ragmen, uzmanlar güvenli degil demesine ragmen projeyi sürdürdüler, bir meydan okuma varsa oda budur.
  • Mirage 28.06.2023 17:44
    Fazla merak adam öldürür
  • Abdullah64 28.06.2023 17:15
    Titan , Allah'a meydan okuduğu için helak olan kavmin adıdır. Titanik de bu gemiyi Tanrı da batiramaz edalariyla yola çıkmıştı. Şimdi de denizaltina Titan adını vermişler. İnsanoğlu akillanmaz.