Avustralya'da bir sahilde bulunan gizemli nesnenin kaynağına ilişkin yeni bir açıklama geldi. Uzay ajansı yetkilileri, nesnenin uzay aracının parçası olabileceğini söyledi.

Batı Avustralya eyaletinde bulunan Green Head kasabası yakınlarındaki sahilde tespit edilen tanımlanamayan cisim hakkında Avustralya Uzay Ajansı yeni bir açıklama yaptı. Ajans, bu ayın başında yaptığı açıklamada metal nesnenin ne olduğunu belirlemek için diğer uzay ajanslarıyla birlikte çalıştıklarını belirtmişti. Son açıklamaya göre ise, gizemli metal nesnenin Hindistan'ın fırlattığı bir uzay roketinin parçası olduğu belirlendi.

UZAY ROKETİNİN BİR PARÇASIYMIŞ

itv News'te yer alan habere göre, yaklaşık 2,5 metre yüksekliğindeki nesne, Green Head yakınlarındaki bir kumsalda bulundu. Avrupa Uzay Ajansı mühendisi Andrea Boyd, Hint Okyanusu'ndan karaya vuran cismin, uydu fırlatmak için kullanılan Hindistan'ın roket modelinin bir parçası olduğuna neredeyse emin olduklarını kaydetti.

HİNDİSTAN İMHA EDECEK

Nesnenin uydu fırlatışı sırasında roketten düşen bir parça olduğuna inandıklarını dile getiren Boyd, Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisinin ilgili anlaşmasına işaret ederek nesneyi uzaya fırlatan ülkenin imhasından sorumlu olacağını belirtti.

Avustralya'nın Perth kentinin 250 kilometre kuzeyindeki Green Head yakınlarındaki Jurien koyuna 17 Temmuz'da tanımlanamayan bir cisim vurmuştu. İtfaiye ve Acil Servisi Kimya Merkezinin yaptığı analizin ardından cismin zararsız olduğu açıklanmıştı. Polis, cisim üzerindeki çalışmaların devam ettiğini belirterek, halkı bölgeden uzak durmaya çağırmıştı.

Yetkililer, dev metal silindir nesneni ne olduğunu ve nereden geldiğini bulmak için yaklaşık iki hafta çalıştı. İlk başta nesnenin 'uzay çöpü' olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Bununla birlikte, Avustralya Uzay Ajansı, nesnenin büyük ihtimalle Polar Uydu Fırlatma Aracı'nın üçüncü aşamasının bir parçası olabileceğini belirtti. Araç, Hindistan Uzay Araştırma Kuruluşu tarafından işletiliyordu. 

Avustralya Uzay Ajansı, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, nesnenin depoda tutulduğunu belirtti. 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • MİSAFİR 01.08.2023 15:11
    sekman kırdı, piston kapağı.
  • ğalo 01.08.2023 12:37
    Bizim hurdacılar olsaydı çoktan imha ederlerdi bakır galiba nesne