Sosyal medyada resim paylaşma durumu giderek devam ediyor. Özellikle de hayatımızın neredeyse her anını sosyal medyada paylaşılması, yüz hatlarımızın dijital ortama, dijital ortamdan ise robotik gelişmelere aktarılması tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor.

PAYLAŞILAN RESİMLERLE DİJİTAL İKİZLERİMİZİ OLUŞTURABİLİRLER

Bir robot sergisinde insanlar gibi hareket edip tepkiler gösteren robotların en dikkat çekici diğer özelliği ise yüzlerinin bire bir insana benzetilmesi oldu. Videoyu gören kullanıcıların dikkatini çeken bu detay kendi ve çocuklarının resimlerini internet ortamına paylaşan insanların nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu düşündürdü.

Gelişen yapay zeka teknolojiyle birlikte görüntü ve seslerin birebir analizlerinin yapılması ilerleyen zamanlarda "acaba insanların kopyası olan robotlarla mı karşılaşacağız?" sorusunu sorduruyor.

MARK ZUCKERBERG ÇOCUKLARININ YÜZLERİNİ EMOJİYLE KAPATMIŞTI

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, 4 Temmuz'da yapmış olduğu paylaşıma bir kullanıcı tarafından gelen yorumla birlikte yine gündeme gelmişti.

Mark Zuckerberg, Facebook'un kurucusu ailesinin 4 Temmuz fotoğrafını paylaşıp kızlarının yüzlerini emojiyle gizlemesinin ardından kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Zuckerberg, sosyal medya paylaşımındaki tutumundan dolayı ikiyüzlülükle eleştiriliyor.

Meta'nın CEO'su, Bağımsızlık Günü'nü kutlamak için sahibi olduğu sosyal medya platformu olan Instagram'da kendisinin, eşi Priscilla Chan'in ve üç kızları Aurelia, Maxima ve August'un bir fotoğrafını paylaşmıştı

Yorumlar 0 Yorum Var