Satranç ve Go'dan StarCraft ve Gran Turismo'ya kadar her alanda insanları yenen yapay zeka (AI), gerçek dünya sporlarında da kendini göstererek dünya şampiyonlarını mağlup etti.

Zürih Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından geliştirilen Swift AI, dünya şampiyonlarına karşı yapılan 25 yarışın 15'ini kazandı ve droneların 50mph (80km/s) hıza ulaştığı ve birçok insanın bayılmasına yetecek 5g'ye kadar hızlanmaya dayandığı bir parkurda en hızlı turu attı.

YAPAY ZEKA İLK KEZ BİR İNSAN ŞAMPİYONU YENDİ

Swift'in geliştirilmesine yardımcı olan araştırmacılardan Elia Kaufmann, "Elde ettiğimiz sonuç, yapay zeka tarafından desteklenen bir robotun, insanlar için ve insanlar tarafından tasarlanan gerçek bir fiziksel sporda bir insan şampiyonu ilk kez yendiğine işaret ediyor" dedi.

Birinci şahıs görünümlü drone yarışı, bir kazayı önlemek için temiz bir şekilde geçilmesi gereken kapılarla noktalı bir parkur etrafında bir drone uçurmayı içeriyor. Pilotlar parkuru drone'a monte edilmiş bir kameradan gelen video beslemesi aracılığıyla takip ettiler.

Yarışmanın sonucunda yapay zeka insan dorene pilotlarına karşı üstün bir galibiyet elde etti.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Çetin 15.09.2023 10:31
    Düşünemeyen belirtilen işi yapabilen robotlar yapın analiz yapam karar verme ve karar alma kısmı olmasın gelecekte çok büyük hatalar sorunlar ortaya çıkar benden söylemesi insan hata yapar insan yapay zeka yapar kendi sonu getirecek hatayı yapmamalı bence cevreyi denizleri atıklardan temizleyen iklim değişikliğini önleyen robotlara yönelsinler yapay zeka yerine bu tip makinelere ihtiyaç var
  • mert 02.09.2023 12:02
    bu yapay zeka insanlıgın başına bela olacak ileride.belkide insanlıgı yok edecek sonunu getirecek.terminatör ve matrix filmleri gerçek olacak.çok fazla geliştirilmemesi gerekir.
  • vatansever32 01.09.2023 13:43
    hiçbiryere çarpmadan dronu bu şekilde uçurmak baya zor zaten. yapay zeka bu işi her platformda kazanır. gördüklerini anında analiz edip uyguluyor. insan önce görecek sonra analiz edecek uygulayacak vs. çok marifet değil bence bir robot için. normal birşey
  • Vatandaş 01.09.2023 04:53
    Ürün kendini yapana bilği aktarır....Yapay zeka ve robotu insan yaptığına göre en hain insandan daha hain olur.... Önce sana yardımcı olur sonra en ummadık yerde senin açığını birilerine satar......
  • Bu olmalı 31.08.2023 23:51
    Deccal!
Daha fazla yorum görüntüle