Meta Connect 2023'te açılış konuşmasını yaptıktan saatler sonra, Meta CEO'su Mark Zuckerberg ve podcaster Lex Fridman, Meta'nın en son yeniliklerinin yardımıyla sanal gerçekliğin potansiyeli hakkında bir sohbet başlattı.

Bu yeni etkileşim, toplantıların geleceğinin neye benzeyebileceğine ışık tutuyor. Hem Zuckerberg hem de Fridman etkileşim için yüksek çözünürlüklü fotogerçekçi avatarlar kullandı.

METAVERS'TE GERÇEKLEŞEN İLK TOPLANTI

Tamamen metaverse'de gerçekleşen röportaj, ileri teknolojinin insanların çevrimiçi bağlantı ve iletişim kurma biçimlerini nasıl şekillendirdiğini gösterdi. Fiziksel olarak birbirlerinden kilometrelerce uzakta olmalarına rağmen, Zuckerberg ve Fridman birbirlerine uzamsal ses ile 3D olarak fotogerçekçi avatarlar olarak göründüler ve sürükleyici ve gerçekçi bir deneyim sağladılar.

Fridman, metaverse'in gerçekçiliği karşısındaki şaşkınlığını dile getirerek, bunun internetteki insan bağlantılarında nasıl devrim yaratabileceğini vurguladı.

Avatarların yüz ifadelerinin ve insan hareketlerinin inceliklerini yakalayabildiğini ve etkileşimleri daha anlamlı hale getirdiğini gözlemledi. 

Fridman "Gelecek gibi hissettiriyor. Bu gerçekten ama gerçekten inanılmaz," diyor.

ULTRA GERÇEKÇI AVATARLAR OLUŞTURMA SÜRECI

Tartışmada bu tür bir fotogerçekçiliğin elde edilmesinin ardındaki sürece değinildi. Her iki katılımcı da Meta'nın kodek avatarları araştırma projesi için detaylı taramalardan geçirilmişti. Bu taramalar çeşitli yüz ifadelerini içeriyordu ve yüzlerinin ve vücutlarının bilgisayar modellerini oluşturmak için kullanıldı. Bu modeller daha sonra sıkıştırılarak veri olarak iletildi ve böylece avatarlar geleneksel video görüşmelerine kıyasla yüksek bant genişliği verimliliğine sahip oldu.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • seyfo 09.11.2023 17:56
    yahudi işi lazım değil.
  • 21Misafir 01.10.2023 15:18
    Bu teknolojinin etkisindeyim gençlere bazı gerçekleri anlatmak ii kullanılabilecrğimşz nir teknoloji. Öğrenip İslama hizmet için kullanabiliriz. İnşaallah.
  • Kul insan 01.10.2023 00:25
    Peygamberlerdeki as ve Peygamber Varislerindeki ks tayyi mekan tayyi zaman özellikleri şimdi daha iyi anlıyoruz. Vahiy ilmini bilimini teknolojisini inkar edenlerin ilim adamlarının vay haline. Allah'a cc bunun hesabını veremezler. Tek güç kuvvet sahibi Allah cc Muhammed as Kulu ve Elçisidir.
  • Misafir1 01.10.2023 00:21
    Kafama niye alet takayim. Zaten video lu konusma var. deli sacmasi bu metaverse olayi. Coluk cocuk gencler tanismak icin kullanir. Copcatanlik harici kullanim alani olmaz.
  • Yavuz 30.09.2023 15:13
    Bulaşmayın, hapis başka bir şey değil.... Duygusuz, uzak bir konu. Aynısı şimdi de var. Telefonlar insanları birbirine yakınlaştırsada bir o kadar da uzak!! Nokta
Daha fazla yorum görüntüle