İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yer aldığı Axiom-3 (Ax-3) ekibi için Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) karşılama töreni düzenlendi.

Axiom Space, aralarında Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı'nın da bulunduğu Ax-3 ekibi için hazırlanan karşılama törenini canlı yayınladı.

Karşılama töreninde ekibe, Uluslararası Astronot Sembolizm Rozeti takdim edildi.

'İLK DEFA UZAYA ÇIKAN BİR TÜRK ASTRONOTUNA TAKACAĞIM BU ROZETİ'

Expedition 70 ekibinden ilk olarak söz alan astronot Andreas Mogensen, Gezeravcı'ya rozeti takdim estiği sırada, "Bu benim için büyük mutluluk çünkü tarihte ilk defa uzaya çıkan bir Türk astronotuna, Alper'e takacağım bu rozeti" ifadelerini kullandı.

İlk Türk astronot Gezeravcı'ya Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşmasının ardından 610 numaralı rozet takıldı.

Yorumlar 52 Yorum Var
  • Adem 22.01.2024 22:46
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM ÖLDÜREN VE DİRİLTEN, AĞLATAN VE GÜLDÜREN, VAR EDEN ve YOK EDEN, DİLEDİĞİNE DİLEDİĞİNİ VEREN VE DİLEDİĞİNDEN DİLEDİĞİNİ GERİ ALAN ve HERŞEYE HÜKMEDENDİR... BİR ŞEY DİLEDİMİ """ OL """ DEMESİ YETERLİ OLAN YÜCE ALLAHTIR.
  • Vira bism. 21.01.2024 16:59
    Gereksiz israf diyenlere inat şunu belirtmek istiyorum bu hiçbir şey, yeterli değil. Şu an aslında uzaya değil sadece atmosferin tabakasına çıkılmış durumda uzayda yerçekiminin hiçbir etkisi olmaz. az yer çekimi olan uydular yerlestirilen 4. katman. Dahası da gelir ins. O zaman gercekten uzaya cikmis oluruz
  • Rakipçi 21.01.2024 16:07
    Uzay istasyonu bom boş bir iş. Yıllardır ne amacı var deyip duruyorum. Şimdi biz de gittik oraya peki ne oldu? Ne değişti? Şu uzay istasyonu nedir biri anlatsın. Tek bir mantıklı açıklaması yok. Hani Hubble gibi diğer ülkelerin yolladığı uzay teleskopları göndersek anlayacağım onlar en azından uzayı inceliyor
  • Kamil 21.01.2024 15:19
    İnsanoğlu sınır tanımıyor . Uzayı da fethetmek , madenlerini ve imkanlarını ele geçirmek istiyor . Starlink projesini ABD'li Elon Musk niye yapıyor . Dünya'nın Alçak yörünge alanını , adeta ABD adına tescillemiş ve yer kürenin etrafını kuşatmıştır . Küresel Mücadele uzay'a taşınmıştır .
  • Meral 21.01.2024 12:32
    Kazaklar türk değilmi onlar yıllar önce çıktılar atatürkü ranımadıkları içinmi türk sayılmıyorlar acaba
Daha fazla yorum görüntüle