Güney Koreli telekomünikasyon devi SK Telecom, 2024 Mobil Dünya Kongresi'nde UAM - Urban Air Mobility adlı prototip hava taksisini sergiledi. Hava taksisi şu anda pilotlar tarafından işletiliyor, ancak şirket 2025 yılına kadar otonom hale getirmeyi ve ticari olarak üretmeyi umuyor.

Uçak, bir gösteri sürüşü için kablolar üzerinde yukarı kaldırılabiliyor ve büyük bir ekrana yansıtılan bir video, gözlerinizi bir Güney Kore şehri üzerinde uçtuğunuzu düşündürecek.

YER İŞARETLERİ BELİRLEME GİBİ BİRÇOK ÖZELLİĞİ BULUNUYOR

Demo sürüşü sırasında, yer işaretlerini belirleme yeteneği de dahil olmak üzere çeşitli AI özellikleri de ortaya çıktı. "AI" aynı zamanda yolculukta hem pilot hem de anlatıcı olarak görev yaptı.

Bazı uçan konseptlerin aksine, SK Telecom'un çabası çok uzakta olmayabilir. Hücre şirketi, 2025 yılı sonuna kadar Güney Kore'de faaliyet gösteren bir uçan taksi hizmetine sahip olmak istiyor. Uçağın kendisi, New York'ta benzer bir hava taksi hizmetinin arkasındaki şirket olan Joby ile yapılan bir ortaklığın sonucudur.

Şu anda simüle edilmiş versiyonlar ile gerçek versiyonlar arasında bir fark var. Mevzuat gereği, hava taksilerinin şu anda bir insan pilot tarafından işletilmesi gerekiyor.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • ercan 01.03.2024 11:54
    Dronda dünyanın önde gelen ülkesiyiz bir an önce hava taksi yapımına gecmek gerek diye düşünüyorum SELÇUK gardaşım el atarsa süper olur dünyanın arabasını biz satalım inş