Video7 dünyanın en acayip haberlerini sizler için derledi.

Spiker: Hülya TAŞ

Kurgu: Yunus Emre YEŞİL

Kameraman: Mehmet CEBECİ


Kanada'da bir evde yangın çıkıyor. Alevler kısa sürede her yanı sarıyor. İtfaiyeciler müdahalede bulunuyor ama bir anda büyük bir patlama yaşanıyor. Üç itfaiyeci yaralanıyor, neyse ki o an evde kimse bulunmuyordu. 

Karşınızda bombardıman böceği. Allah vergisi marifeti ise bir düşmanla karşılaştığında 100 dereceyi bulan bir kimyasal fışkırtarak rakibini alt edebiliyor. Saliseler içinde kimyasal bir silah kullanan bu böceğe bahşedilen teknolojiye insan zekası ise ulaşamadı.

Brezilya’da çocuklar milyonlarca çocuğun yaptığı gibi sokakta top oynuyor. Ancak bir tanesi geleceğin Ronaldinho’su olacağının emarelerini attığı golle veriyor.

Kutup ayıları bizlere her ne kadar sevimli hayvanlar olarak gösterilse de dünyanın en kurak arazilerinde yaşayan bu canlılar hayatta kalmak için her fırsatı kullanmak zorunda. Buna belgeselciler de dahil. Ama BBC kameramanı çelik kalkan ve kırılmaz cam koruma ile kendisini garantiye almış.

Meraklı bir vatandaş uzaktan kumandalı arabasına kamerayı yerleştiriyor ve oyuncak arabasıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü geçerek bir ilki başarıyor.

Evcil yılan bir an vahşi doğasına geri dönüyor. Sinsice yaklaşarak sahibini ısırıyor adam başına gelebilecekleri önceden tahmin etmiş olmalı ki beslemek için zehirsiz bir tür seçmiş.
Çocuklar ilgi ister. Hem de her şart altında. Olur da o ilgiyi vermezseniz almasını da çok iyi bilirler.

Erzincan’da yaylalara göç başladı. Heybeler ise kuzularla doldu taştı.

Teknoloji artık sınır tanımıyor. Kopyala-yapıştır mantığında çığır açan bu uygulama ise yakında hayatımıza girmeye aday görünüyor.

Bir genç, sanatını sporla birleştiriyor. Formula 1 aracının motor sesini kemanıyla icra ediyor.

Filipinler’de market alışverişine giden vatandaşlar evlerine dönerken mahalle kuralları gereği koronavirüse karşı dezenfekte ediliyor.

58 yaşındaki Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Salih Cenap Çevli koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmeden önce görüntülü olarak eşiyle konuşmuş ve vatandaşlara da mesajlar vermişti. Hastalığın ne demek olduğunu anlatan Çevli’nin ardında ise “Maske takmayanlara çok öfkeleniyorum” diyen eşi ve acılı ailesi kaldı.

Kendine has unutulmaz üslûbu ile halkımızın gönlünde taht kuran değerli ilim insanı Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca ahirete göçeli iki yıl oldu. Ama onun sadece Türkiye’de yaşananlara değil tüm İslam alemine seslendiği sözleri ise hafızalardan silinecek gibi değil: Siz bir Türkiye’ye değil dünyaya yetersiniz. Allah (cc) için ayağa kalkın! 

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Sevdalı 24.06.2020 22:35
    Haklı olabilirsin ordulu..Mantıklı bir düşünce.
  • Ordulu 24.06.2020 21:08
    Muhtemelen adam arabanın içinden şöför koltuğunun yanındaki koltuktan oyuncak arabayı kumanda ediyor.Haliyle içinde oldukları araç da uzaktan kumandalı araca eskortluk yapmış oluyor.
  • Sevdalı 24.06.2020 14:40
    Hayret ki ne hayret.O uzaktan kumandalı arabanın üzerinde nasıl geçmemişler aklım almıyor.O kargaşada farkedilmez ki..Ezip geçerler.Yok eğer fark edilmişse neden kimse ilgilenmemiş ve bir şeyler yapmamış.Akla zarar şeyler..:)
  • Yalnız Kurt 24.06.2020 14:35
    Hakikaten gole şapka çıkardım.Müthişti.Nutkum tutuldu..