Davet ve Kardeşlik Vakfı'na açıklamada bulunan Yazar Ali Emre, ateizmin kıyısından nasıl döndüğünü anlattı.

Soldan gelen biri olduğunu ifade eden Emre, Müslümanların vitrininin kendisini etkilediğini söyleyerek, "Karl Marx'ın Das Kapital'inden de sayfa numarası vererek konuşuyorlardı, Çin romanlarından da haberdarlardı. Kimse onlarla tartışamazdı. Benim diyen adamlar ezilir büzülürdü karşılarında üniversite yurtlarında, evlerinde. Onlar da top oynarlardı ama hiç ağızlarından küfür çıkmazdı. Biz Turgut Özal zamanında yemek zammını protesto etmek için yere dökerdik. Sanki Turgut Özal gelip temizleyecek. Senin savunduğun Ayşe teyze temizleyecek. Onlar harçlıklarını biriktirip yemeklerini orada yemezdi. Ellerinin ucuyla tokalaşmazlardı. Ahlaklarıyla, dirençleriyle, okumalarıyla, yer yüzü bilgileriyle insanları çarparlardı." ifadelerini kullandı.

"EN ÖNEMLİ ETKENLERDEN BİRİ AYDINLIKLARIYDI"

Hidayetin nereden ne zaman geleceğinin bilinemeyeceğini söyleyen Emre, "Frekans örneği vardır. Parazit yapar radyo, arasın ararsın bulamazsın. Bir tanesinden net aydınlık bir frekansa ulaşırsın. En önemli etkenlerden biri de Müslüman gençlerin güzellikleri, aydınlıkları, sahip oldukları ışıktı" diye konuştu.

Yorumlar 39 Yorum Var
  • Hakikat aşığı 10.01.2022 19:52
    Anlattığı gençlik, bana da vesile oldu elhamdülillah. İnandıkları tevhidi, haşri bana da aklen bilimsel ifadelerle ispat ettiler. Okudukları Kuran tefsiri kitapların çok güzel benimsemişler ve aralarında Kuran hakikatleri için hayatlarını vakfederler de var. Zaten üstadları da hayatını Kuranı müdafaa ozon vakfetmıs. Onlarla gıpta ediyorum. Tebrik ediyorum.
  • Nalan 10.01.2022 17:54
    Inandigin gibi yaşamazsan, yaşadığın gibi inanmaya başlarsın ...Hz .Ömer ra. idi ..yanlış hatırlamıyorsam..
  • Halime 10.01.2022 17:50
    Müslüman güzel örnek olursa sevilir yayılır güçlenir, lâkin şu da bir gerçekki müslüman insanın yaptığı hata yanlışlar da dinime mâl edilemez,o şahsın eksigidir, dinimin değil
  • Leyla 10.01.2022 17:48
    Rabbim tüm yoldan sapmış şaşırmış gençlerimize hidayet eylesin
  • meraci83 10.01.2022 17:47
    Hangi müslümanlar diye sormak geliyor içimden. Hidayet le nasiplenip te şükreden mi yoksa hep hep bana diyen müslümanlar mı?
Daha fazla yorum görüntüle