Trafik kuralları ve ambülansa yol verme konusunda dikkat çeken iki örnek peş peşe yaşandı. Maltepe’de D-100 Karayolu’nda ilerleyen düğün konvoyundakiler, aynı yönde seyreden ambulansa yol vermedi. Ankara'da Ordulu şoförler ambulanslara yol vermek için fermuar şeklinde yoldan çekilme yöntemini kullandı. Bakan Koca Ordulu şoförlere teşekkür etti.

DÜĞÜN KONVOYUNDAKİ MAGANDALAR 

Maltepe’de D-100 Karayolu’nda ilerleyen düğün konvoyundakiler, aynı yönde seyreden ambulansa yol vermedi. Olay, Cumartesi günü öğle saatlerinde Maltepe D-100 Karayolu Kadıköy istikametinde meydana geldi. Sirenlerini çalarak ikinci şeritte giden ambulans, üç şeritte ilerleyen düğün konvoyu nedeniyle zor anlar yaşadı. Yolda ilerleyemeyince sol şeride geçen ambulansa bu kez de konvoyda yer alan başka bir araç yol vermedi. Konvoydaki araçların ambulansa yol vermediği anlar cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. 

BAKAN KOCA ORDULU ŞOFÖRLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ambulansların sağlık kurumlarına zaman kaybetmeden ulaşmasını sağlayan fermuar şeklinde yoldan çekilme yönteminin hayati önemine dikkat çekerek, bu yöntemi uygulayan Ordulu şoförlere teşekkür etti.

Bakan Koca, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ambulansların trafikte hastalara ve sağlık kurumlarına en az zaman kaybıyla ulaşması, sürücülerin fermuar yöntemiyle sağa ve sola çekilmesine bağlı. Ordu’da bunun örneğini veren sürücülere teşekkür ediyoruz. Kazaların arttığı bayram tatilinde bu kurala ısrarla uyalım” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar 66 Yorum Var
  • Yasin 28.06.2023 08:32
    Dügün konvoyu degil BMW yaris konvoyu mübarek.
  • Cenk 28.06.2023 07:38
    ADAM ile ADAMCIK arasında ki fark,,,,
  • davut 28.06.2023 03:18
    devlet degilmisiniz alın ehliyetlerini komple
  • Sportmen 28.06.2023 00:18
    Hiç kimse diğer bir vatandaşın yaşam hakkını kısıtlayamaz. Sayın yetkililer lütfen bu konuya bir el atın. Yeter artık bu konvoy yapıp yol kapatma rezilliği. Bir şeylerin değişmesi için illaki bir facia mı olması gerekiyor?
  • Adam ol 28.06.2023 00:02
    İnsani göremedim hani tekil olarak küçümsemissinizde !!!!!!
Daha fazla yorum görüntüle