Her gün 1 milyon dolar harcayabilir

Dünyanın en zengin kişisi olarak bilinen Bill Gates'in hergün 1 milyon dolar harcaması halinde bakın serveti kaç yıl dayanabiliyor...

Her gün 1 milyon dolar harcayabilir
Her gün 1 milyon dolar harcayabilir
GİRİŞ 01.11.2014 06:41 GÜNCELLEME 01.11.2014 08:55
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Oxfam’ın raporuna göre, dünyanın en zengin 85 kişisinin toplam net serveti Mart 2013-Mart 2014 arasında her gün 668 milyon dolar, her dakika ise yaklaşık yarım milyon dolar arttı.

Dünyadaki milyarderlerin sayısı bin 645’e yükseldi.

Rapora göre dünyanın en zengin kişisi olan Bill Gates, 76 milyar dolarlık servetini nakde çevirip her gün 1 milyon dolar harcasa tüm servetini tüketmesi 218 yılını alacak.

YORUMLAR 13
  • Serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    O yiyemesse çocugu yer torunu yer , Nasıl bir anlayışınız var anlamıyorum , Çocukta torunda Candır ,
    Cevapla
  • ummed 9 yıl önce Şikayet Et
    Her bireysel kendi malından sorulactır.Allah c.c Resulu s.a.v efendimizin Dualarının biride, Yarabbi beni Fakirler ile haşrettir.Her bireysel elindeki Malı kadar sorguya çekilecektir. Ve elbette kazandığı ve harcadığı konumunda.Gates in yapmış olduğu güzel işler yok değil.Lakin Problem anahtarda.Allah c.c bana hesabını veremeyeceğimiz kadar mal vermesin.
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    bu hesabi yapan paradan cakmiyor belli 76 milyari tamamen kredi olarak abd merkez bankasina verse gunde alacagi para 7 ceddine harclk olarak yeter de artar
    Cevapla
  • Sabit Kal 9 yıl önce Şikayet Et
    Ağırlığından fazla altın, ömründen fazla harcayabileceği para, dünyadaki adaletsizliğin, sömürünün, dayanışmasızlığın, doyumsuzluğun işaretlerindendir. Bu rakamlar insanlarda haset ve nefret oluşturabileceği gibi sistemlerin adaletsizliğinin ve yanlışlığının ispatlarınıda verdiğinden çok önemlidir. Milli gelirinin %0,2'sinden fazlasını fakir ülkelere ayırmaya yanaşmayan dünya zalim bir dünyadır ve bu zenginlik rakamları, dünyadaki isyanların, katliamların, zulümlerinde müsebbibleridir. Bu yüzden bu zenginleri kıskanmak yerine artık kendilerine acımak gerektiğine inanıyorum.
    Cevapla
  • Bende bill gates 'in hesabını tutuyordum. 9 yıl önce Şikayet Et
    Kaç yılda harcayacağını bi türlü bulamadım . Haberlerde yayınladığınız için teşekkürşler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle