Zehirli ayakkabıdan sonra Çin balı

Türkiye’den ABD’ye bal ihracatı 3 yılda 10 kat artınca Amerikalı bal üreticileri isyan etti.

Zehirli ayakkabıdan sonra Çin balı
Zehirli ayakkabıdan sonra Çin balı
GİRİŞ 28.11.2014 06:50 GÜNCELLEME 28.11.2014 10:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD’li üreticiler, “Türkiye’den ülkemize yarı fiyatına bal geliyor. Bu Türk balı değil, Çin balı... Bu balı almayın, satmayın” diye boykot çağrısı yaptı.
 
Türkiye’deki ‘sahte bal’ tartışmasının benzeri ABD’ye taşındı. Türkiye’nin ABD’ye bal ihracatı 3 yılda 10 kat artınca ABD’li bal üreticileri isyan bayrağı açtı. ABD’li üreticiler, “Türkiye Avrupa’ya sattığının yarı fiyatına ABD’ye bal satıyor. Bu bal Türk balı olamaz çünkü Türk balı kaliteli ve dolayısıyla fiyatı yüksek. ABD’ye Türkiye üzerinden gelen bal olsa olsa Çin balıdır” diye isyan ettiler. “Türkiye’den gelen bala şüpheyle yaklaşın, hatta tüketmeyin” diyerek de boykot çağrısı yaptılar.

True Source Honey (Gerçek Kaynak Bal) adlı sektör kuruluşu, son bir yılda ABD’nin Türkiye’den 2 milyon kilogram (2 bin ton) bal aldığını açıkladı. Kuruluş, bu miktarın 3 yıl önceki bal ithalatından 10 kat fazla olduğunu ifade etti. 

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 7
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    Çin dünyanın en salgın virüsüdür.Önlem almazsanız hızla dünyayı hasta edecek.Dokunduğu herşey zehirli neden hala çin malı kullanıyorsunuz????
    Cevapla
  • Muhalif 9 yıl önce Şikayet Et
    He ya, şu duzluk partisi geçse de başa, himmetlerden idmanlılar, donumuza kadar soysalar.
    Cevapla
  • resul ARIKAN 9 yıl önce Şikayet Et
    zıkkım yesinler iyi balı kim bulmuş ta kim yiyecek
    Cevapla
  • Başımızda Bunlar Varken... 9 yıl önce Şikayet Et
    Başımızda böyle yöneticiler varken daha çoook zehirler mikroplarla karşılaşırız. Herşeyi para ile ölçen bir iktidarın pençesindeyiz. Eloğlu sebzelerimizde hafif ilaç atığı olduğu zaman tırları geri gönderiyor. Biz ne yapıyoruz o sebzeler boşa gitmesin diye yurtiçinde tüketiyoruz. Bu hükümetin gözündeTürk Milletinin kıymeti
    Cevapla
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Paralelci olmak işte böyle bir şey. 1 sene öncesine kadar hükümete toz kondurmazlardı, şimdi solcular bile bunlar kadar eleştirmiyor.
    Cevapla
  • uzun 9 yıl önce Şikayet Et
    Kök hücreleri zayıflatılan ülkemiz de bu durumlar daha çok olacak.10 Yıl öncesi her şey yolundaydı dersen şimdi bozuldu demek biraz ilginç olur.Hükümetimiz bunun içinde tedbirler alacaktır.Ağaçlara gösterdiğimiz coşkuyu bu durumlara saklasaydık daha iyi olmazmıydı?
    Cevapla
  • SİNAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya zihniyetinize bakın burnunuz kanasa hükümet komik olmayın lütfen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle