Kanada'dan Rusya'ya yeni yasak!

Petrol arama ve çıkarmada kullanılan teknolojilerin Rusya'ya satılması yasaklandı.

Kanada'dan Rusya'ya yeni yasak!
Kanada'dan Rusya'ya yeni yasak!
GİRİŞ 20.12.2014 08:54 GÜNCELLEME 20.12.2014 08:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kanada Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, petrol arama ve çıkarmada kullanılan teknolojiler ile buna ait ürünlerin Rusya'ya ihraç edilmesine yasak getirildi.

Yeni yaptırımlar kapsamında, petrol veya gaz boru hatları için kullanılan dikişsiz paslanmaz çelik borular, sondaj sistemleri, bu sistemlere ait pompa, motor ve tüm aksamın Rusya'ya doğrudan ya da dolaylı olarak ihracı yasaklandı.

Başbakanlık Ofisi'nin açıklamasında, ABD ve AB ülkelerinin de aynı konuda yaptırımlar uyguladığı Rusya'nın bu sistemleri özellikle Kuzey Kutbu'ndaki petrol arama ve çıkarma faaliyetlerinde kullandığı kaydedildi.

Kanada, ayrıca toplam 20 Rus ve Ukraynalı yöneticinin Kanada'ya girişine yasak getirdi.

Kanada Başbakanı Stephen Harper, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusu ve Kırım'daki kışkırtıcı ve saldırgan faaliyetlerini kabul etmediklerini belirtti.

Harper, "Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki militarizmini durdurmak için müttefiklerimizle birlikte reel ekonomik baskı yapıyoruz. Putin rejimine karşı barış ve özgürlük mücadelesi veren Ukrayna halkına destek için gerekirse daha fazlasını yapmaya hazırız" dedi.

YORUMLAR 8
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    kanada diye bir örgüt mü var kim bunlar doğruysa dünyanın farklı yerlerinden umuda koşan yığınların toplanıp içlerinden akıllılarının yığınları yönettiği bir topluluk olsa gerek
    Cevapla
  • cahil 9 yıl önce Şikayet Et
    Rusmileti ocliga ve yoksusluga dayanan bir irk Bunlar Ruslara basacikamaz tersine güclendirir milyetcilige dogru götürü herseyini kendi üretir enerjisi var tarimi var !!!r
    Cevapla
  • etkilemez 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar sadece gösteri amaçlı şeyler . zaten rusya o cihazları üretiyordur. bu yaptırımlar en fazla 1 sene sürer ve rusya nın bunlara karşılık cevabı mutlaka olacaktır.
    Cevapla
  • FATİH SATILMIŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    kanada denen devletcik abd nin yalakası.3 tane yahudinin oyuncagı....
    Cevapla
  • ahmet yılmaz / almanya 9 yıl önce Şikayet Et
    amerikan yalakası kanada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle