EKPSS sınav başvuru tarihleri belli oldu! 2018 EKPSS sınav takvimi

ÖSYM tarafından 2018 yılında gerçekleştirilecek Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için belirlenen sınav takvimi açıklandı. Devlet kurumlarında memur olmak isteyen engelli adaylar, girecekleri EKPSS sınav başvuru tarihlerinin ne zaman ve nasıl yapılacağına yönelik sorgulamalarını hızlandırdı. Peki, merkezi olarak düzenlenen sınavlar arasında yer alan 2018 EKPSS sınav başvurusu ne zaman yapılacak?

EKPSS sınav başvuru tarihleri belli oldu! 2018 EKPSS sınav takvimi
EKPSS sınav başvuru tarihleri belli oldu! 2018 EKPSS sınav takvimi
GİRİŞ 16.03.2018 09:24 GÜNCELLEME 19.03.2018 09:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından milyonlarca engelli adayın heyecanlı bekleyiş içerisinde olduğu Engeli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sınavı ile ilgili müjdeli haber geldi. ÖSYM'nin gerçekleştirdiği açıklamalar doğrultusunda engelli adayların devlet kurumlarında memur olarak yerleşebilecekleri sınav olan EKPSS sınavının 2018 yılında da düzenleneceğini bildirdi. Bununla birlikte ÖSYM, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için belirdiği sınav takvimini de resmi sitesi aracılığıyla duyurdu. Öte yandan EKPSS sınavı için başvuru tarihleri de belirlendi. Peki, engelli adayların merakla beklediği EKPSS ne zaman yapılacak? 2018 EKPSS sınav başvuru tarihi ne zaman? EKPSS sınavına kimler başvurabilecek ve EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, engelli adayları EKPSS sınavıyla ilgili yakından ilgilendiren tüm detaylar...

EKPSS BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU!

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda 2500 engelli memur alım ilanı için tercihlerin 8 Mart 2018 tarihinde başlayacağı ve 16 Mart 2018 tarihine kadar devam edeceği ifade edildi.

ÇALIŞMA BAKANLIĞINDAN YAYIMLANAN DUYURU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu tarafından 2018 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirileceği duyurulan 2.500 engelli memur alımı için adayların tercih başvuruları 8 Mart 2018 Perşembe günü başlayacaktır.

Bu kapsamda; kamu kurum ve kuruluşlarınca engelli personel alımı amacıyla Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kadrolar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Nitelik Kod Kılavuzu, İdari Yargı Kararları ve ilgili mevzuata uygunluk açısından incelenmiş, engelli memur yerleştirmelerine ilişkin Tercih Kılavuzuyla yayımlanmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına gönderilmiştir.

EKPSS SINAVINA KİMLER BAŞVURABİLECEK?

2018 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (2018-EKPSS); ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecektir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmak zorundadır.

Engelli bireylerin kamuda görev alabilmeleri için ölçü sınavı olan engelli kamu personelli seçme sınavı standart KPSS sınavından farksız olarak yapılmaktadır. Tek fark ise EKPSS sınavına belirli engelli statüsünde olan bireylerin katılabileceğidir.  

2018 EKPSS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenen sınav takvimine göre, EKPSS sınavı 22 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

2018 EKPSS SINAVI İÇİN BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sınavı için başvurular 6-21 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak.

2018 EKPSS KURA BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Kura Başvuruları 2-16 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak.

2018 EKPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Sonuçları 17 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacak.

2018 EKPSS SINAVU İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLER…

ÖSYM’nin sitesinde de yer alan bilgiye göre: EKPSS Sınavı, 22 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. EKPSS başvuruları, 6 – 21 Şubat 2018 tarihleri arasında alınacak. EKPSS kura başvuruları, 2 – 16 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılabilecek. ÖSYM başvuru ve sınav tarihine ek olarak bu sene Geç Başvuru Günü tarihilerini ve EKPSS sınav sonucu açıklama tarihini de yayınladı. Buna göre; 2018 EKPSS sonuçları 17 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacak.

Geç Başvuru Günü EKPSS için 13 – 14 Mart tarihleri arasında, Kura için ise 29 – 30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59’a kadar artırımlı olarak; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Sınav sonuçlarının belirtilen tarihlerde açıklanması planlanmaktadır ancak, sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sınav sonuçları açıklanacaktır. 

EKPSS SINAVININ GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR?

Bunun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında EKPSS sonuçlarının geçerlilik süresine de değindi. Bakan Sarıeroğlu konu ile ilgili olarak açıklamalarında "Kardeşlerimizle konuşurken en büyük tedirginlikleri puanlarının boşa gidecek olması. 'Eğer yeni bir atama olmazsa, bizler iyi puan aldık, bu puanlar boşa gidecek' diye kendilerini o kadar hırpalıyorlardı ki... Biz şöyle bir düzenleme yaptık, almış oldukları puanları 4 sene boyunca geçerli olmasını sağladık. 4 sene geçerliyken yeni sınava da girebilecek kardeşlerimiz. Atamaları yapılırken, biz Devlet Personel Başkanlığı olarak bakacağız, en yüksek puanları üzerinden onların atamalarını gerçekleştireceğiz." ifadelerine yer verdi.  

5 BİN YENİ ATAMA KARARI ÇIKARILDI!

Konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında ilk yaptığı çalışmanın engelli memur ataması olduğunu bildirdi. "Devlet Personel Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı. EKPSS'de bizim ÖSYM ile sorumluluğumuzda olan bir konu." diyen Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu 2 bin 200 engelli memur ataması yapıldığını ifade etti. Ayrıca Bakan Sarıeroğlu açıklamalarında yeni atama için ısrarların olduğunu ve bu kapsamda 5 bin yeni atama kararı çıkardıklarını bildirdi.

YORUMLAR 7
  • Emre 5 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar ben hem ön lısans son sınıfım , hemde haliyle ortaokul mezunuyum.İster ön lisans ister ortaokul mezunu olarak girebiliyorum sınava .Hangisinden girmek mantıklı ?
    Cevapla
  • Mimoza9 5 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba, Önlisans olarak sınava girmeniz daha mantıklı. Bende Önlisans mezunuyum. Diploma almadan sınava girdim. 2.tercihi seçtim ve atandım.Sizde yapabilirsiniz.
    Cevapla
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    sa ben ekpss kayıt yaptırmayı unuttum ve tarih gecti şu an yaptırmak istesem kayıt yaptırabilirmiyim bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
    Cevapla
  • uyuma 5 yıl önce Şikayet Et
    tabikide yaptıramazsın tren gitti
    Cevapla
  • pınar 6 yıl önce Şikayet Et
    13 martta 1 günlük geç başvuru tarihi var . o zaman yapabilirsiniz .
    Cevapla
  • Öztürk 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben engelli kuran kaç kerem girdim ama çımıyor
    Cevapla
  • Öztürk alkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben abim İsmail alkan askeri yaptı hiç izin kullanmadan ev geldi 16 sat için sitiresten kalb kırmızı geçirdi şehit kamsanına alma istiyoruz hükümet sesimizi duyurmak istiyorsanız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle