Putin ilk kez sebebini açıkladı! Türklerden...

Türk domatesinin ithalatına konulan kısıtlamaların şimdilik sürdürüleceğini belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türk partner ve dostlarımızdan anlayış bekliyoruz" dedi.

GİRİŞ 04.05.2017 06:24 GÜNCELLEME 04.05.2017 09:21
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Soçi'deki görüşme sırasında iki ülke arası ticari ilişkilerdeki kısıtlamaların tamamen kaldırılması konusunda anlaştıklarını söyleyen Putin, iki istisna dahil tüm kısıtlamaların kalktığını kaydetti.

'TARIM ÜRETİCİLERİMİZ BÜYÜK KREDİLER ALDI'

Putin, şöyle konuştu: "Türk partner ve dostlarımızdan, bilinen trajik olayların ardından bu kısıtlamalar getirildiği zaman hayatın yerinde durmadığını ve devam ettiğini anlamalarını istedik. Bu tam da domates üretimiyle ilgiliydi. Bizim tarım üreticilerimiz büyük krediler aldı. Bu, iklim koşullarımızda seraların yapımıyla ilgili oldukça uzun vadeli bir üretim süreci. Bu yüzden bu üründe kısıtlamalar devam edecek."

YATIRIM SÜRECİ GEÇİNCE...

Rus pazarını Türkiye'den gelen domatesler de dahil olmak üzere yurtdışından alınan ürünlere sonsuza dek kapatamayacaklarını kaydeden Putin, "Söz ettiğim bu yatırım süreci geçince, pazarımızın bu kısmı serbestleştirilecek. Ama genel olarak tüm diğer kısıtlamaların kalkması gerektiğini düşünüyoruz ki bugün bu konuda anlaştık" diye ekledi.

YORUMLAR 26
  • gakko 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten dometes satamayız size şuan sizde ucuzsa biz alalım. :)
    Cevapla
  • Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    Domatesi de haber yaptınız ya. O kadar önemli gelişme varken. Tüccarların cebine girecek para mı önemli.
    Cevapla
  • Sağol Putin 7 yıl önce Şikayet Et
    Sağol Putin sayende ucuz ve kaliteli domates yiyoruz.
    Cevapla
  • akıncı 7 yıl önce Şikayet Et
    iç piyasaya sürün 10 tl den değil 1 tl den kaliteli domates yiyelim
    Cevapla
  • Tarki 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim milletimiz aman Rusya ile ara düzelcek diye ufak ufak piyasaya sürüyordu domatesi ondan pahalı biraz daha zamana ihtiyaç var denildi ya 1 haftaya merak etme 3 tl ye en kaliteli domatesi yersin.. Saklamasalar ürünleri ürünler daha ucuz olacak zaten.
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    tarım ve hayvancılık desteklenmeli hibe veya faizsiz kredi verilerek tarım ve hayvan yetiştirmek için vatandaşa kolaylık saglanmalı gerekirse toprak reformu yapılarak halka çiftcilik yapmak isteyene toprak hayvancılık yapmak isteyene hayvan verilmeli (beleş) başta mali acıdan sıkıntılı görülse bile para dışarıya cıkmayacagın dan ileriye dönük ekonomik büyüme saglayacaktır ilgililere önemle arz olunur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle