Demirel'in baraj krallığını ele geçirdi

DSİ Genel Müdürlüğü'nden başlayarak 4.5 yılda 119 baraj ve gölet yatırımına imza atan Bakan Veysel Eroğlu, Demirel'in 40 civarındaki baraj rekorunu üçe katladı. Eroğlu müjde verdi:

Demirel'in baraj krallığını ele geçirdi
Demirel'in baraj krallığını ele geçirdi
GİRİŞ 07.05.2008 10:32 GÜNCELLEME 07.05.2008 10:32
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Düzgün Karadaş'ın haberi


Eroğlu, 'Bin 600 baraj inşa ediliyor. Sadece özel sektörün yaptığı barajlarda 50 milyar kilovatsaatlik ilave elektrik üretilecek' dedi.

Türkiye'de 2009 yılında enerji sıkıntısının gündeme geleceği belirtiliyor. Sektör yetkililerinin yüksek sesle dile getirdiği bu sıkıntının çözümü için hükümet harekete geçti. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye genelinde içme suyu, sulama ve hidroelektrik olmak üzere bin 600 barajın yapıldığını söyledi. Eroğlu, 'Bunların bir kısmının inşaatı bitti, açılışı yapılacak. Bir kısmının projeleri bitti, bir kısmı ise proje aşamasında. Müthiş bir çalışma var' müjdesini verdi.

7 KEBAN'A EŞİT

Türkiye'nin elektrik ihtiyacının suyla karşılanması için özel sektörü devreye soktuklarını kaydeden Eroğlu, ' Artık su akacak Türk bakmayacak. Özel sektör o kadar hızlı çalışıyor ki, bütün imkanlarıyla seferber oldu' dedi. Santral projelerinin tamamlanması durumunda Türkiye'de 7 Keban Barajı eşdeğerinde elektrik üretileceğine dikkat çeken Eroğlu, sadece özel sektörün yaptığı hidroelektrik santrallerinden 50 milyar kilowatsaatlik bir ilave elektrik üretileceğini bildirdi. Eroğlu, 'Bunların çoğu 5-6 yılda bitecek. Muazzam bir olay' şeklinde konuştu.

SIRAYA GİRDİLER

Eroğlu, baraj ve hidroelektrik santral inşaatından dolayı piyasada mühendis bulmakta zorluk çektiklerini belirterek, 'Müthiş bir inşaat faaliyeti yürütülüyor. Bütün inşaat ve elektrik mühendisleri çekildi' bilgisini verdi. Bu arada, özel sektör, su kaynaklarından yararlanmak için EPDK'nın kapısını aşındırıyor. Özel sektör, bugüne kadar 3 bin hidroelektrik santrali için EPDK'ya başvurdu. EPDK 6 bin 900 megavatlık 261 projeye yeşil ışık yaktı. 188 proje inceleme ve değerlendirme aşamasında bulunken, 3 bin 500 megavatlık 91 projeye lisans verileceği bildirildi. Öte yandan, önümüzdeki 5 yıl içinde çoğunluğu özel sektör tarafından yapılmak üzere 36 bin 260 megavat gücündeki 502 hidroelektrik santralinin yapılması planlanıyor.

KRALLIK EROĞLU'NA GEÇTİ

Yeni 'Barajlar Kralı'nın da Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu olduğu ortaya çıktı. DSİ Genel Müdürlüğü'nden başlayarak 4.5 yılda 119 baraj ve gölet yatırımına imza atan Eroğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 40 civarındaki baraj rekorunu üçe katladı. Demirel'in “Barajlar Kralı” unvanına son veren Eroğlu, 'Krallık unvanını vatandaşımız versin. Ben unvan peşinde değilim. Onu vatandaşımız değerlendirsin. Bizler Allah rızası için çalışıyoruz' dedi.

YORUMLAR 14
  • özel 8 yıl önce Şikayet Et
    demirel döneminde özel sektör yoktu..sadece devlet vardı
    Cevapla
  • ali çopur 15 yıl önce Şikayet Et
    . Demirel düşmanları ağzını açınca hiçbirşey yapmadı diyorlar bu barajları nereye koyacaksınız neyle saklıyacaksınız.Elektrikte suda okulda fabrikada yolda herşeyde Demirelin imzası vardır nankör olmaya gerek yok.
    Cevapla
  • hakan sülecik 15 yıl önce Şikayet Et
    Hani nerde?. O kadar haber okuyorum. Sağcı haber sitesini , solcu haber sitesini, dinci haber sitesini hiç birinde büyük çaplı baraj haberi okumadım. Yoksa bey efendinin bahsettiği baraj futbolcu barajı mı?
    Cevapla
  • senol kayıkçı 15 yıl önce Şikayet Et
    onur ilgin . sen fazla kanal türk seyrediyorsun ha battık ha batıyoruz bıkmadınızda bu yalandan senaryolardan sen at gözlügünü tak boşver çıkarsanda bişey fark etmiyor
    Cevapla
  • kılıç ali 15 yıl önce Şikayet Et
    burada bir hata var devlet baraj yatırımı yapamıyor yalan söylüyorsunuz. devlet kanun gereği baraj yatırımı yapamıyor yapılan santraller gölet tipi santraller baraj değil ürettikleri elektrik ise 1-13 mega vat arasında değişitor bahsettiğiniz bu göletler kebanın yanında esamesi bile okunmayacak kadar küçük neredenmi biliyorum bende barajda çalışıyorumda ordan hem bu elektrik işi dsi genel müdürünün işi değil türkiyede elektrik eüaş genel müdürlüğüne bağlı santraller tarafından üretilir dsi sadece suyun sahibidir böyle bir başarı varsa bari onunla eüaş genel müdürü övünsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle