Ulusal savaş gemisi için dev ihale

Milgem programı kapsamında son altı korvetin yapımı için açılan 1.5 milyar dolarlık ihale için Türk tersaneleri yarışıyor.

Ulusal savaş gemisi için dev ihale
Ulusal savaş gemisi için dev ihale
GİRİŞ 05.06.2012 15:44 GÜNCELLEME 05.06.2012 16:09
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ümit Enginsoy'un haberi

Milgem, Türkiye'nin ilk ulusal savaş gemisi üretme projesi olma özelliğini taşıyor.

İki büyük Türk tersanesi RMK Makina ve Dearsan, Türkiye'nin milyarlarca dolarlık Milgem programı için son altı korvetin yapımı için birbiriyle yarışıyor.

Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin gelecek ay toplanarak RMK Makina ile Dearsan A.Ş. arasında bir seçim yapması bekleniyor.

Normalde yılda üç kez olağan olarak toplanan komitenin üyeri arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar yer alıyor.

Milgem programı kapsamında yapılması planlanan sekiz korvetten ilk ikisi askeri tersanelerde inşa edilmişti.

Komite toplantısında belirlenecek olan özel tersane, geri kalan altı korvetin yapımını 1.5 milyar dolar karşılığında üstlenecek.

Milgem programı, Türkiye'nin ilk ulusal savaş gemisi üretme projesi. Korvetlerin özelliği, savaş filosu içindeki en küçük savaş gemileri olmaları.

Hürriyet DAILY NEWS

YORUMLAR 8
  • Fatih Yavuzhan 11 yıl önce Şikayet Et
    ajitasyon yapmaya devam!!. ne zaman ülke yararina birseyler yapilmak istense, karsimiza hemen memurlar dikilir! memur maaslarina zam yok ama oranin yapimina para var burann yapimina para var. iyi o zaman memlekete hic bir sey yapilmasin sadece memur maaslarina zam yapilsin hemde her sene yüzde yüz! gerci yinede yetinmezsinizya
    Cevapla
  • formicarufa09 11 yıl önce Şikayet Et
    erdemlii'ye cevap. sen ne zaman asgari kelimesini askeri olarak kullanmayı bırakırsan o zaman memura söz söyleme hakkına sahip olacaksın. yoksa o aldığın "askeri" ücret fazla bile sana
    Cevapla
  • ERDEMLİİ 11 yıl önce Şikayet Et
    devletin çiftliklerindeki memurlar. ben yıllardır özel sektörde hizmet veriyorum ne cumartesim var ne pazarım ne yıllık iznim ne çocuk param ne o tatıli ne bu tatili askeri ücretle geçinen milyonlardan biriyim.şükredin halinize.gelinde 1 sene özel sektörde çalışın bakayım.ozaman o çiftliklerin degerini anlarsınız.bu millet 10 milyon memuru sırtında taşıyor inin artık sırtımızdan ve iş üretin saat 9 da iş akşam 5 paydos.ben 7,5da yollardayım ve akşam nezaman eve dönerim belli degil.sırf mesayi yapalımda elimize üç beş kuruş fazla maaş geçsin elimize diye.not: bence önemli görevler dışında bütün memuriyet kadrosunu özelleştirmek ve bu yiyici takımını (hakkını verenler hariç)sırtımızdan atmamız gerekiyor.
    Cevapla
  • ömer 11 yıl önce Şikayet Et
    kalkan ve füze sistemi. önemli olan bu gemilere füze savar ve uzun menzilli füze yerleştirilmesi bunun da milli olması gerekiyor. bir de deniz altılarımıza tomahawk benzeri füze yerleştirlmesi daha da önemli. yanı başımızdaki israil nükleer silah takmışken bizim de benzer şeyler yapmamız gerekli.
    Cevapla
  • şafak 11 yıl önce Şikayet Et
    hacı murat efeni. savunmaya harcanan pardamı sana dokantı burda mili gemi yapım ihalesi ver bakanların araba ihalesi yok .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle