İDO'ya rakip çıktı BUDO seferlere başlıyor

İDO'nin fiyat politikası ve bir dizi uygulamalarına karşı artan tepkiler nedeniyle alternatif arayışları için umut olan Bursa'da, Belediye Başkanı Recep Altepe Bursa-Kabataş deniz otobüsü seferleri için 3 gemi belirlediklerini söyledi.

İDO'ya rakip çıktı BUDO seferlere başlıyor
İDO'ya rakip çıktı BUDO seferlere başlıyor
GİRİŞ 21.07.2012 12:26 GÜNCELLEME 21.07.2012 17:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO)'nin fiyat politikası ve bir dizi uygulamalarına karşı artan tepkilerin ardından çalışma başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kabataş İskelesi ile anlaşmak üzere olunduğunu açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa-Kabataş deniz otobüsü seferleri için 3 gemi belirlediklerini söyledi. İDO, sabit fiyat politikasını yeniden uygulamaya konulduğunu açıklamıştı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Burulaş tarafından yürütülen deniz ulaşımına ilişkin çalışmalarda sona geldiklerini belirterek, Kabataş İskelesi ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi. Bursa ile İstanbul arasında alternatif bir deniz yolu ulaşımının Bursalılardan çok İstanbullular tarafından istendiğini belirten Başkan Altepe, 3 gemi belirlediklerini, bunlardan birinin yedek, ikisinin ise sürekli çalışacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerini bilgilendiren Başkan Recep Altepe, İDO'nun özelleştirme sonrası uyguladığı esnek fiyat politikasına vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine, Bursa'dan İstanbul'a alternatif bir deniz ulaşımı için çalışma başlattıklarını dile getirdi.

ALTERNATİF HAT İÇİN ENGEL YOK

Başkan Altepe, bu konuda gelinen son nokta hakkında da açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bu konuyu görüştüklerini ifade eden Başkan Altepe şunları kaydetti: "Özelleştirmede şehir hatları kadar Bursa, Yalova ve Bandırma hatlarının hakları korunmamış. İDO şartlarında çalışmaya devam etselerdi sorun yoktu.

Ancak bu özelleştirmede kimseye bir ayrıcalık sağlandığı yok. Firmanın patronu İskoç. Patron yurt dışından talimat veriyor, buradakiler uyguluyor. Biz de alternatif bir sistem oluşturalım dedik. İstanbul büyükşehir belediye başkanımız da 'bizi bağlayan önemli bir şey yoksa yapabilirsiniz' dedi.

Gerekli incelemeleri yaptık. Alternatif bir hattın oluşması için engel yok. Kabataş İskelesi ile anlaşmak üzereyiz. 3 gemi belirledik. Kiralama ya da satın alma şeklinde, hangisi daha hesaplı ise o yolla bu gemileri temin edeceğiz. Gemilerden biri yedek olacak, diğer ikisi de sürekli çalışacak. Bu konuyu ayrıca Bursa'dan çok İstanbul istiyor. Bursalılardan çok İstanbulluların konusu oldu. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz."

YORUMLAR 9
  • Mahone 11 yıl önce Şikayet Et
    samet bende oy verenlerden birisiyim... fakat altıparmaktaki trafik sorunu istanbul'da yok. tek arabanın zar zor geçeceği yerler gidiş-geliş. üstüne üstelik sabah 8de çöp arabasının arkasında tın tın gidip işe geç kalıyorsam ,akşam eve dönerken gene kamyonun arkasına takılıyorsam ,bununla ilgili belediye sorun bildirip ,hiç bir dönüş alamadıysam ,kötülemek hakkımdır.. bu kadar körü körüne bağlı olmayın kardeşim. ak parti kurulduktan sonra başka kimseye oy vermemiş biri olarak çalışan annenin kreş masrafını ödüyeceğiz diyorsa hükümet ,yanlış yapıyorsun diyebilirim..
    Cevapla
  • Samet Ergül 11 yıl önce Şikayet Et
    mahone işin gücün çalışanları kötülemek. bizlerde bursa'da yaşıyoruz ve bende kendimi bildim bileli bursa bursa olalı böyle hizmet görmedi ve zaten aldığı oy oranı da ortada. sayın başkanım allah yar ve yardımcınız olsun başarılar diliyorum..
    Cevapla
  • Sedat Dimiz 11 yıl önce Şikayet Et
    bir bursa'lı olarak şu kadarını söylüyorum. bursa 50 yıldır görmediği hizmeti ve yatırımı bu adamlar sayesinde gördü,özellikle recep başkanımdan allah bin kere razı olsun.
    Cevapla
  • mehmet altun 11 yıl önce Şikayet Et
    başkan böyle olur işte. mükemmel çalışkan bi insan recep altepe bide çok cesur adam
    Cevapla
  • Mahone 11 yıl önce Şikayet Et
    bursa'da yaşamasam. bursa'da yaşamasam başarılı bir belediye zannediceğim.. sorunlarla ilgilenmeyen , şikayetlere kulağını tıkayan bir belediye.. basit bir örnek : sabah işe giderken ve akşam dönüşte çöp kamyonun arkasında gidiyorum.. insan bu çöpü sabah erken ,gecede geç toplar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle