Yapı Kredi 70. yılında ünlü ismi ağırladı

Yapı Kredi’nin Akademi Zirvesi’nde Prof. Dr. Gary Hamel kurumların değişim hızını nasıl yakalayacağını anlattı.

Yapı Kredi 70. yılında ünlü ismi ağırladı
Yapı Kredi 70. yılında ünlü ismi ağırladı
GİRİŞ 28.11.2014 14:47 GÜNCELLEME 28.11.2014 14:47

Yapı Kredi’nin Türkiye’de bankacılık sektörünün en iyi insan kaynağını yetiştirmek vizyonu ile kurduğu Yapı Kredi Bankacılık Akademisi (YKBA) Akademi Zirvesi’ni bu yıl 5. kez düzenledi.

Zirvenin konuğu olan, dünyanın önde gelen düşünce liderlerinden, stratejist, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Gary Hamel, hızla değişen ve gelişen dünyada kurumların bu değişime nasıl uyum sağlayabileceklerini anlattı.

Pek çok ilkin sahibi ve Türkiye’nin ilk özel sermayeli bankası olarak 70. yıllarını kutladıklarını hatırlatan Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, “Bu yıl Akademi Zirvesi’ne 5. kez ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Geride bıraktığımız 70 yılda, her dönemde değişerek yenilenen Yapı Kredi de değişim dinamiğinin somutlaşmış bir örneği gibi... Zamanının çok ötesinde bir vizyonla kurulan Yapı Kredi’nin, geçen senelere rağmen dinamik ve genç kalması ancak bu değişim yeteneği ile açıklanabilir” dedi.

2008 yılında kurulan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi’nin Yapı Kredi’nin değişim kabiliyetinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirten Açıkalın sözlerine şöyle devam etti:

“Çok kısa bir sürede Yapı Kredi Bankacılık Akademimiz Türkiye’nin en kapsamlı kurumsal üniversitelerinden biri oldu. Ayrıca Türkiye’nin sınırlarını aşarak Azerbaycan’a da kuruldu ve bu süreçte pek çok uluslararası prestijli ödüle layık görüldü. Yapı Kredi olarak insan kaynağına yaptığımız yatırım değişim çabalarımızın temelini oluşturuyor. Son olarak eğitim ve gelişim alanında dünyanın en saygın ödülü CUBIC Awards tarafından Uluslararası En İyi Kurumsal Üniversite ödülüne layık görülen Akademimiz, ayrıca Yetenek Gelişiminde Mükemmellik kategorisinde de en büyük ödülü kazandı. Tüm bu çabaların temelinde değişime, gelişime ve yenilikçiliğe olan inancımız yatıyor.”

Kurumlar Değişim Hızını Nasıl Yakalar” başlıklı bir konferans veren Prof. Dr. Gary Hamel ise bilişim teknolojilerinin son yıllarda çok hızlı geliştiğini ve bu hızlı değişim karşısında kurumların yaratıcı yöntemlerle eski alışkanlıklarını bırakması gerektiğini vurguladı. Hamel, “Geleceğin tahmin edilmesinde geçmişe gitgide daha az bakılan bir dünyada yaşıyoruz. Bu ortamda, her kuruluşun kendisine sorması gereken en önemli soru şu: ‘Etrafımızdaki dünya kadar hızlı bir şekilde değişiyor muyuz?’ Bunun cevabı sıklıkla 'hayır’dır. İşte bu yüzden de, birçok tepeden inme ‘değişim programı’ aslında gizli bir şekilde zamana ayak uydurma programıdır. Günümüzdeki asıl zorluk ise, sadece herhangi bir anda rekabet avantajı oluşturmak değil, zaman içinde evrimleştirilmiş bir avantaj sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Uluslararası alanda En İyi Kurumsal Üniversite

YKBA kurulduğu günden bu yana uluslararası alanda “en iyi” unvanını korumaya devam ediyor. Son olarak eğitim ve gelişim alanında dünyanın en saygın ödülü CUBIC Awards (The Corporate University Best-in-Class) tarafından ‘Uluslararası En İyi Kurumsal Üniversite’ ödülüne layık görülen YKBA, ayrıca Yetenek Gelişiminde Mükemmellik kategorisinde de en büyük ödülü kazandı. Kurulduğu 2008 yılında da CUBIC Awards tarafından “En İyi Yeni Kurumsal Üniversite” ödülünü alan YKBA, benzerlerinden stratejik hedeflerine paralel geliştirdiği  liderlik yönetimi uygulamaları ve çalışanlarına sunduğu öncü gelişim fırsatları ile ayrışıyor.

KAYNAK: EKOTRENT