Kolaylık beklerken limite zam geldi

Meclis'te yarın görüşülecek olan Kredi Kartı Yasa Tasarısı'na son dakikada eklenen maddeyle şu anda yüzde 10 olan asgari ödeme tutarı yükseltildi.

Kolaylık beklerken limite zam geldi
Kolaylık beklerken limite zam geldi
GİRİŞ 22.02.2006 10:00 GÜNCELLEME 22.02.2006 10:00
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yarın Meclis'e gelecek Kredi Kartı Yasa Tasarısına son dakikada eklenen maddeyle asgari ödeme tutarı toplam borcun yüzde 10'undan, yüzde 20'sine yükseltildi

Meclis'e yarın gelecek Kredi Kartı Yasa Tasarısı alt komisyonlarda görüşülürken milletvekilleri tüketiciye son dakika golü atü. Tasarının son halini aldığı Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda bankacıların itirazlarına rağmen verilen bir önergeyle tüketicinin kart borcu için ödeyeceği asgari tutar, toplam borcun yüzde 10'undan, yüzde 20'sine yükseltildi.

Böylece bankalara olan kart borcunun tamamını bir kerede ödeyemeyen yaklaşık 4.4 milyon tüketicinin asgari ödeme tutarına yüzde 100 zam yapıldı. Yasanın bu haliyle onaylanması durumunda, kişi başına halen ortalama 386 YTL olan asgari ödeme tutan 772 YTL'ye yükselecek. Tüketici bu tutarın altında ödeme yaparsa, yeni yasaya göre kalan tüm kart borcu üzerinden temerrüt faizi ödeyecek (normal faizin yüzde 30 üzerinde) ve hakkında kanuni işlem başlatılacak.

Ödeme problemi çıkar
Kartta asgari ödeme tutarı halen yüzde 10 olarak uygulanıyor (kart pazarının yüzde 80'ini oluşturan bankaların uyguladığı oran). BDDK'nın tasarıyı hazırladığı dönemde bankacılar bu oranın kaldırılmasını istemiş, ancak yasa Meclis'e yüzde 10'luk asgari ödeme tutarıyla gönderilmişti. Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda 9 Şubat'ta verilen bir önergeyle bu asgari tutar yüzde 10'dan 20'ye yükseltildi. Bankacılar artışın birçok tüketiciyi ödeme sorunuyla karşı karşıya bırakabileceğini kaydediyor. Bu da Türkiye'de halen 756 bin olan sorunlu kart sayısının artması anlamına geliyor.

YORUMLAR 13
  • Utku Keskin 16 yıl önce Şikayet Et
    var ama. Bazı öğretmenler var gerçekten dayakçı vs. Ama sanırım bu tiplere bulaşan yok Bırak başımıza bela almayalım diyorlar Böyle olmayıp bir tokat atan hocaya gidyorlar Evinizde susturamadığınız çocuklarınızı okula yolluyorsunuz Öğretmen sus diyor Susmuyorum ne yapacaksın diyro çocuk Konuşma etme dışarı çık Müdürün odasına git diyorsun Kahvede söyleyyim mi vs diyor Buna ne yaparsın? Ailesine söylüyorsun Çok asi zaptedemiyoruz diyor Hoca insan değil mi senin çocuğunla uğraşmak zorunda mı? Okuldan atsa vicdan azabı
    Cevapla
  • Necmi DODOOGLU 16 yıl önce Şikayet Et
    AMİRAL TOGO VE MUSTAFA KEMAL.. Biz Türkler Mustafa Kemal ATATÜRK gibi birinin bile kıymetini bilmiyoruz, tarih kitaplarında isimlerini okuduğumuz hangi Lider O kadar imkansızlıklar içinde savaş kazanabilirdi? Almanlar Fransa yı işbal ettiklerinde Charles de Gaulle Londra ya kaçıyor, ATATÜRK ise Samsun a çıkıyor, bu bile aradaki farkı görmeye yetiyor, ama bugün kimse Fransa da Charles de Gaulle e saldırmıyor. peki.. Türkiye de öyle mi? ATATÜRK e saldıran yokmu? Allahtan Amiral TOGO Türk değildi çoktan işi bitirilmişti. işte biz böyle
    Cevapla
  • ceyda şen 16 yıl önce Şikayet Et
    geleceğimizi onlara emanet. Ülkemizin geleceğini yeitiştiren öğretmenlerin çok daha iyi şartlarda çalışması gerektiğine inanıyorum...
    Cevapla
  • abdullah çamlıca 16 yıl önce Şikayet Et
    ÖĞRETMEN DÖVÜLÜR\'DE SEVİLİR\'DE. her öğretmen öğret-men değildir.. bazı öğretmenler öğretemiyen\'dir, bu tipler genelde dayakçı olurlar... bazı tiplerde öğretmeye çalışan tiplerdir, bişe vermek için çabalarlar. alabilen alır.. türkiyedeki öğretmenlerin %98 \' i Öğretemeyen\'dir.öğrenciye hiçbişe wermzler, o vermeyince öğrenci zaten almaz.. Aslında her üniversite bitireni öğretmen yapmıcaksın.
    Cevapla
  • SÜRGÜNDEKİ DOST 16 yıl önce Şikayet Et
    UTKU KESKİN , BAŞI KAPALI ÖĞRETMEN Mİ BIRAKTILAR ?. \"Hele öğretmen başı açık bir kadınsa kesin dayak... Öğretmene saygı olmayınca eğitim de hepten bozuk oluyor\" DEMİŞSİN DE .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle