OYAK yöneticileri Mescit bastı!

Ordu Yardımlaşma Kurumu'nun (OYAK), Erdemir'i aldıktan sonraki ilk icraatı Genel Müdür'ü tazminatsız işten atmak olurken, Mescit'e yapılan baskın ise tepki çekti.

OYAK yöneticileri Mescit bastı!
OYAK yöneticileri Mescit bastı!
GİRİŞ 17.03.2006 14:48 GÜNCELLEME 17.03.2006 14:48

OYAK, Erdemir'i aldıktan sonra kurumda tasfiye operasyonu başlattı. Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı'nı görevden alan OYAK, yöneticilerin tazminatlarını ödemedi. Genel Müdür Yardımcıları'nın cep telefonlarını da alan OYAK, kurumdan ayrılacaklara tazminatlarını ödemeyeceğini bildirdi. Bu hafta başından itibaren de Erdemir'in kârlılığını devam ettiren kadrodan aralarında mühendislerin de bulunduğu 36 kişinin işine son verildi. Geçtiğimiz hafta da Jandarma Asayiş eski Komutanları'ndan Orgeneral Necati Özgen'in yeğeni Oğuz Özgen Genel Müdür Yardımcılığı görevine başladı.

'ARKADAŞ GİDİYOR YARDIMCI OLUN'

OYAK yöneticileri, kurum kendilerine geçtikten sonra Erdemir Genel Müdürü Fadıl Demirel'i personele veda konuşması yapmasına fırsat vermeden kurum dışına çıkardı. Güvenlik görevlileriyle Demirel'in odasına gelen yöneticiler 'Arkadaş gidiyor, yardımcı olun' diyerek bina dışına çıkarttı. Tazminatının bugüne kadar ödenmediğine işaret eden Demirel, sözleşmesinde tazminatla ilgili madde bulunduğunu, ama yeni yönetimin eğiliminin ödememek yönünde olduğunu belirtti.

Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Recai Berber'e benzer bir muamele yapan OYAK Yönetimi, Berber'i havaalanına almaya giden kurumun aracını geri çekti.

OYAK Yönetimi'nin Erdemir'i devraldıktan sonra ilk yaptığı uygulamalardan biri de kurumun bazı devlet kurumlarındaki makam araçlarını geri çekmek oldu. Makam aracı alınan bürokratlar arasında Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci ve Maliye Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Adem Özden'in de bulunduğu öğrenildi.

Erdemir binasındaki mescide baskın yapan OYAK yöneticilerinin, mescitte namaz kılanların kimler olduğunu da öğrenmek istedikleri kaydedildi.

OYAK Yönetimi'nin mescide girip çıkanları tespit için personel görevlendirerek, kimlerin namaz kıldığını kayda aldırdığı belirtildi. Kurumun kârlılığını bugüne kadar devam ettiren kadroyu tek tek tasfiye eden OYAK Yönetimi'nin Erdemir'de daha önce yöneticilik, genel müdürlük yapmış fakat şu anda emekli olanlardan bir kadro oluşturmaya başladığı belirtiliyor.

Yenişafak gazetesi/Ali Sali