İşte İstanbul'un yeni vapurları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da kullanılacak olan yeni vapurların tasarımını vatandaşların oylamasına sundu. İşte yeni vapurlar ve özellikleri

İşte İstanbul'un yeni vapurları
İşte İstanbul'un yeni vapurları
GİRİŞ 25.04.2006 12:45 GÜNCELLEME 25.04.2006 12:45

İstanbulluların hangi model vapurla yolculuk yapmak istediklerini belirlemek amacıyla düzenlenen kampanya, 24 Haziran’a kadar devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaat Fakültesi ile birlikte ürettiği 8 farklı vapur tasarımı, vatandaşların oylamasına sunuldu.

İstanbullular istedikleri vapur modellerini seçmek için Büyükşehir Belediyesi’nin www.ibb.gov.tr   , İDO’nun www.ido.com.tr internet sitesine girerek oy kullanabilecek veya vapur iskeleleri, metro istasyonları ve alışveriş merkezlerinde dağıtılacak kitapçıklardaki formlar doldurularak oy kutularına atabilecekler.

Model 1: 20. yüzyıl başı Osmanlı gemisi. Klasik şehirhatları bacası,balta burun. Üst, ön ve arka yolcu güverteleri büyük oranda açık. Alt balkonlar mevcut. Köprü güvertede tente ve oturma yerleri bulunuyor.

Model 2: Klasik şehir hatları bacası. Klasik, ahşap çalışılmış, balta burun. Üst, ön ve arka yolcu güverteleri büyük oranda açık. Alt balkonlar mevcut. Köprü güvertede tente öve oturma yeri var.

Model 3: Günümüz şehir hatları formunda. Klasik şehir hatları bacası. Büyük oranda açık güverteli. Alt balkonlar mevcut. Salonlardaki yolcu görüşü mükemmel seviyede. Köprü güvertede tente ve oturma yeri var.

Model 4:Günümüz şehir hatları bacası ve günümüz şehir hatları formunda. Köprü güvertesinde tente, üst, ön ve arka güvertede oturma yerleri var. Alt balkonlar mevcut.

Model 5:Günümüz şehir hatları bacası. Üst güvertede balkon mevut, ön ve arka kısmında oturma yerleri var. Yolcu salonlarında üst seviyede görüş hakimiyeti mevcut. Köprü güvertede tente ve oturma yerleri var. Alt balkonu yok.

Model 6:Alternatif köprü üstü ve baca dizaynı. Alt balkonlar mevcut. Üst güvertedeki ön ve arka kısımlarda açık oturma yerleri var. Salonlarda denize hakimiyet, görüş üst seviyede.

Model 7:Alternatif dizayn. Alternatif baca dizaynı. Balkon yok, Üst, arka ve köprü güvertede açık oturma yerleri var.

Model 8:Modern dizayn, günümüz şehir hatları bacası. Arka kısımdaki tüm güvertelerde açık oturma yeri var. Alt balkon mevcut ve buraya oturanlar salondaki yolcuların görüşünü bozmayacak.