Türkiye'nin en şeffaf 5 şirketi

Standart and Poor's (S&P) ile birlikte yaptığı “Türk Şeffaflık ve İfşa Araştırması 2006” raporuna göre en şeffaf 5 şirket alfabetik sırayla Akbank, Anadolu Efes, Koç Holding, Petrokimya Holding ve Turkcell olarak sıralandı.

Türkiye'nin en şeffaf 5 şirketi
Türkiye'nin en şeffaf 5 şirketi
GİRİŞ 07.06.2006 11:34 GÜNCELLEME 07.06.2006 11:34

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu'nun, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poor's (S&P) ile birlikte yaptığı “Türk Şeffaflık ve İfşa Araştırması 2006” raporuna göre en şeffaf 5 şirket alfabetik sırayla Akbank, Anadolu Efes, Koç Holding, Petrokimya Holding ve Turkcell olarak sıralandı.

Türk şirketlerinin yeni düzenlemelere ve pazar koşullarına verdikleri tepki 2 senedir karşılaştırmalı olarak izleniyor. 3 yıl süreli araştırmanın 2. aşamasını özetleyen rapor, açıklamalarla ilgili kural ve düzenlemelerle getirilen değişikliklerin 'kamuya açıklama düzeyi' üzerine etkisine ışık tutuyor.

Uluslararası ve yerel yatırımcıların Türk şirketlerinin raporlama seviyelerindeki farklılıkları daha iyi anlamalarına yardımcı olmak amacıyla araştırma yapıldığını kaydeden Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü Melsa Ararat, şirketlerin şeffaflığı ve performansları arasındaki ilişkinin bilimsel olarak araştırılması için gerekli verilerin akademisyenlere sağlandığını aktardı.


(Referans)