İstanbulspor Saffet Sancaklı'nın

İstanbulspor'u, eski futbolcu Saffet Sancaklı'nın sahibi olduğu Marmara Spor Faaliyetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş satın aldı. 3.2 milyon dolar en yüksek teklif oldu.

İstanbulspor Saffet Sancaklı'nın
İstanbulspor Saffet Sancaklı'nın
GİRİŞ 30.06.2006 11:59 GÜNCELLEME 30.06.2006 11:59

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından 900 bin dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan İstanbulspor'un bugün yapılan ihalesini 3 milyon 250 bin dolar fiyat veren Marmara Spor Faaliyetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş kazandı.
 
Kapalı zarf ve açık artırma yoluyla gerçekleştirilen İstanbulspor'un ticari ve iktisadi bütünlüğü ihalesine toplam altı teklif verdi.
 
İhaleye, İstanbul Beylik Spor Hizmetleri A.Ş, Özdemir Yatçılık ve Turizm İşletmeleri A.Ş, Butik Halı Giyim ve Mağazacılık Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş, Sarı Siyah Poje İnş. ve Taah. A.Ş, Marmara Spor Faaliyetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş ve Bakırköy Sportif A.Ş şirketleri katıldı.
 
Satışa konu ticari ve iktisadi bütünlük, Türkiye Futbol Federasyonu nezdindeki tescil ve liglerde yarışma hakkı, futbolcu ve diğer teknik personel sözleşmelerinden kaynaklanan haklar, markalar, menkul mallar ile bu mal, hak ve varlıklardan doğan sözleşmelerden oluşuyor.
 
Marmara Spor Faaliyetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin sahibi olan Saffet Sancaklı, ihale başvurusu sırasında, 'İstanbulspor gerçekten büyük ve köklü bir camia. İhaleyi kazanırsam, her yıl 3-4 oyuncuyu Türk futboluna kazandıracağız. Kısacası İstanbulspor'u futbolcu fabrikası yapacağız' açıklamasını yapmıştı.