İSDEMİR 36 yaşına bastı

3 Ekim 1970'de temeli atılan İSDEMİR, 36. kuruluş yıldönümünü kutluyor. İSDEMİR Genel Müdürü İsmail Akçakmak, İSDEMİR'i dünya çelik sektörünün merkezi haline getireceklerini söyledi.

İSDEMİR 36 yaşına bastı
İSDEMİR 36 yaşına bastı
GİRİŞ 06.10.2006 14:39 GÜNCELLEME 06.10.2006 14:39

Oyak'a devri gerçekleştirildikten sonra ilk kez düzenlenen basın toplantısında habercilerle bir araya gelen İSDEMİR yönetimi, yapılan yatırımlar ve konulan hedeflerle ilgili açıklamalarda bulundu.


3 Ekim 1970'de temeli atılan İSDEMİR'in, 1975 yılında 1.1 milyon ton/yıl kapasite ile üretime başladığını belirten Genel Müdür Akçakmak, 'Kapasite artırım yatırımları ile 1984 yılından itibaren 2.2 milyon ton/yıl sıvı çelik üretimi için tesisler kademeli olarak devreye alınmıştır.


İSDEMİR'in esas hedefi, yassı üretime geçmek. Bu da öncü yatırımlarla gerçekleşecek. Dolayısıyla uzun çelik ihraç ettiğiniz sürece ihraç etmek zorundasınız. Pazar koşulları zorlar ise iç piyasadaki tüketim kapasitesi belli. Dolayısıyla uzun çelikte ülkemizde arz ve talep dengesizliği var ve bu sürüyor. Ayrıca yassı çelikte arz açığı var. Yani ülke halen 'Yassı çelik üretilse de kullanayım' diye bekliyor. İSDEMİR'in hedefi yassı çeliğe geçmek. Bu alandaki hedefimiz; 3.5 milyon ton yassı çelik üreteceğiz. Bunun için gerekli tüm tesisleri kurmaya başladık. Biz yeni tesisleri kurmakla aslında ikinci bir İskenderun Demir Çelik Fabrikası inşa ediyoruz' dedi.


İSDEMİR'in bundan sonraki hedefinin ayakta kalmak için geçici yatırımlar yapmak olmadığını ifade eden Akçakmak, 'Biz bir yandan üreteceğiz, diğer yandan da gelişimimizi sürdüreceğiz. Hedefimiz bir yandan üretirken, diğer yandan yatırımları gerçekleştirerek sürekli gelişim ve değişim ile İSDEMİR'i çelik sektöründe bir dünya merkezi heline getirmektir' diye konuştu.


(İHA)