Putin intikama mı hazırlanıyor?

Eski KGB ajanı Litvinenko'yu zehirlediği iddia edilen Lugoyov'un İngiltere'ye iade edilmemesi, soğuk savaşı hortlattı. Putin'in intikam hamlesine hazırlendığı iddia ediliyor.

Putin intikama mı hazırlanıyor?
Putin intikama mı hazırlanıyor?
GİRİŞ 17.07.2007 12:15 GÜNCELLEME 17.07.2007 12:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Eski KGB ajanı Aleksander Litvinenko’nun Kasım 2006'da radyoaktif bir madde olan polonyum-210’la zehirlenerek öldürülmesi olayı İngiltere ile Rusya ilişkilerini bitirme noktasına getirdi.


Polonyumun izini süren İngiliz savcıları katilin bir başka eski KGB ajanı Andrey Lugovoy olduğunu tespit etmiş ve Rusya’dan bu kişinin iadesini istemişti. Ancak Rusya, iadeye yanışmadığı gibi bu kişinin İngilis savcılar tarafından sorgiya çekilmesine de izin vermedi. Son gelinen noktada İngiltere işi 4 Rus diplomatın sınır edilmesine kadar götürdü. İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Rusya'nın eski KGB ajanı Aleksander Litvinenko'yu öldürmekle suçlanan zanlıyı iade etmemesine tepki olarak dört Rus diplomatı sınırdışı etme kararlarını savundu. Gordon Brown, bu karar için Ruslar'dan özür dilemeyeceklerini belirterek 'İşbirliği yapılmadığı için harekete geçmek zorunda kaldık' dedi.
Rusya, 'gayri-ahlaki' diye nitelediği kararın İngiltere için 'ciddi sonuçları' olacağını duyurdu.


Rusya, İngiltere'yi 15 milyar doları bulan ticaret hacmi ile tehdit etti. Moskova'nın olası adımlarından Rusya'da yatırımları olan İngiliz şirketlerinin etkileneceğine dikkat çekiyor. Petrol ve doğalgaz gelirleriyle eski ağırlığına yeniden kavuşmaya çalışan Moskova ekonomik açıdan İngiltere'nin canını yakabilir.


RUSYA İNGİLTERE'YE NASIL MİSİLLEMEDE BULUNACAK?

YORUMLAR 2
  • AGLAYIN SU YÜKSELSIN 16 yıl önce Şikayet Et
    SELÂM. Selâm şehid Litvinenko\'ya, MUNTAQÎM olan Yüceler Yücesi Allah, mazlumların âhını kimden ve kimlerden alacağını çok iyi bilir. Zulüm hiçbir dönemde egemen olamamıştır. Sonuç İnananların zaferiyle taclanacaktır! Selâm bütün İnananlara!
    Cevapla
  • özdoğan şimşek 16 yıl önce Şikayet Et
    yanlış. bir kerede 3 yazı hatası olması işinize dikkat etmediğiniz izlemini veriyor. haberi yayınlamadan önce okusanız ve dikkat ederseniz. uyarı amaçlıdır yayınlamanıza gerek yok
    Cevapla