Önce Tire Kutsan'ı aldı şimdi de...

Tire Kutsan’ın yüzde 54 hissesini satın alan Avusturyalı Mondi Packaging, şimdi de Yaşar Holding şirketlerinden Viking Kağıt’ın peşinde.

Önce Tire Kutsan'ı aldı şimdi de...
Önce Tire Kutsan'ı aldı şimdi de...
GİRİŞ 21.07.2007 12:09 GÜNCELLEME 21.07.2007 12:09

Şenay BÜYÜKKÖŞDERE'nin haber


Tire Kutsan’ı alan Mondi şimdi de Viking’in peşinde
Temmuz ayı başında Ülker Grubu’na bağlı Yıldız Ambalaj Grubu bünyesindeki Tire Kutsan’ın yüzde 54 hissesini satın alan Avusturyalı Mondi Packaging, şimdi de Yaşar Holding şirketlerinden Viking Kağıt’ın peşinde.


106 milyon dolar bedelle Tire Kutsan’ın çoğunluk hissesini alan Mondi, bu satın alma ile üç yılda bölgesel güç olmayı hedeflediğini açıklamıştı. Entegre kağıt ve ambalaj alanında global bir şirket konumunda olan Mondi, 34 ülke ve 112 lokasyonda faaliyet gösteriyor.

YATIRIMA DEVAM

Tire Kutsan’la yapılan işbirliği sonrasında Mondi Packaging’in CFO’su Franz Hiesinger yaptığı açıklamada bu ortaklığın bölgedeki büyüme için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, “Çekirdek pazarımızın dışına ulaşmış oluyoruz. Türkiye’de 2 fabrikamız var, şimdi ağımızı genişletiyoruz. Mondi, Türkiye pazarında son derece iddialı. Türkiye’nin yanı sıra komşu ülkelere de ulaşmak istiyoruz” demişti. Hiesinger, Mondi’nin Türkiye’deki yatırımlarını sürdüreceğini vurgulamış, farklı ambalaj alanlarını da düşündüklerini ve başka satın almalar da yapmayı umduklarını ifade etmişti.

SCA’YA SATILACAKTI, OLMADI

1982’ yılında Yaşar Grubu bünyesine katılan Viking Kağıt’ın yüzde 33 hissesi ise halka açık. Temizlik kağıdı sektöründe tuvalet kağıdı, havlu, peçete gibi ürünlerle nihai tüketiciye ulaşan şirket, 2001’de SCA ile flört etmiş fakat bir sonuca ulaşamamıştı.


AKŞAM

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL