TÜSİAD'dan 'başarıyı sürdürün' çağrısı

22 Temumz seçim sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan TÜSİAD, yeni hükümei önemli sorumlulukları beklediğini, bir önceki dönemde yaklanan başarının sürdürülmesi çağrısı yapıldı.

TÜSİAD'dan 'başarıyı sürdürün' çağrısı
TÜSİAD'dan 'başarıyı sürdürün' çağrısı
GİRİŞ 23.07.2007 14:32 GÜNCELLEME 23.07.2007 14:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Seçimlerin Türkiye demokrasisi için oldukça önemli bir konumda olduğu vurgusu yapılan TÜSİAD açıklamasında şu görüşlere yer verildi:


“23. Dönem TBMM seçimlerinin barış ve huzur ortamında gerçekleştirilmiş olması, Türk demokrasisinin başarısı ve eriştiği olgunluk düzeyinin bir göstergesidir. Seçmenin parlamentoda temsili bir evvelki döneme göre büyük ölçüde artış göstermiştir. Türk iş dünyası adına yeni seçilen milletvekillerimizi kutlar; yeni parlamentonun, Türkiye’yi, Atatürk’ün çağdaş uygarlık hedefi temelinde, daha demokratik ve refah düzeyi daha yüksek bir ülke yapma yolunda her türlü çabayı sarf edeceğine inancımızı vurgulamak isteriz.


Türkiye, geçtiğimiz dönemde, makroekonomik dengelerin sağlanması, uluslararası ekonomik entegrasyon ve AB ile müzakerelerin başlaması alanlarında ciddi başarılar elde etmiştir. Yeni dönemde, parlamentoyu önemli görev ve sorumluluklar beklemektedir. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci de dahil olmak üzere, toplumda oluşmuş olan hassasiyetlerin giderilerek, toplumsal uzlaşma ortamının sağlanmasına yönelik bir anlayışın benimsenmesi gerektiği görüşündeyiz.


İş dünyası olarak beklentimiz, yeni parlamento ve yeni kurulacak Hükümet’in, elde edilen başarıları artırarak devam ettirmesidir. Meclisin çalışmaya başlaması ile birlikte, yeni hükümetin, hızla Türkiye’nin gerçek gündemini oluşturan yapısal reform ve demokratikleşme alanlarına odaklanması uygun olacaktır.”


 

YORUMLAR 1
  • Ayhan Tüzün 16 yıl önce Şikayet Et
    SÜRDÜRÜN SÜRDÜRÜN !!!. Sürdürün başarıyı zengini kat kat zengin yapın.Orta sınıf kalmadı alt tabakayı iyice perişan edin.Bakalım nereye kadar gidecek bu işler inşallah görücez.
    Cevapla