Kredi kartında yıllık aidata iptal

Başvuru üzerine Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, tüketiciden tahsil edilen yıllık kart aidat bedelinin, haksız olduğuna ve bedelin tüketiciye iade edilmesine karar verdi.

Kredi kartında yıllık aidata iptal
Kredi kartında yıllık aidata iptal
GİRİŞ 06.09.2007 04:02 GÜNCELLEME 06.09.2007 04:02
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Kastamonu Asliye Hukuk Mahkemesi, kredi kartı aidatının iadesini isteyen müşterinin itirazını haklı bulan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin kararına banka tarafından yapılan itirazı reddetti.

Kastamonu Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, bir banka tarafından tüketiciden tahsil edilen yıllık kart aidat bedelinin, haksız olduğuna ve bedelin tüketiciye iade edilmesine karar verdi. Kastamonu İsfendiyarbey İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Necati Kayıkçı, bir bankadan aldığı kredi kartının ekstresine, yıllık üyelik aidatı adı altında 30 YTL borç eklendiğini belirterek Kastamonu Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu.

Kayıkçı, bu uygulamanın haksız olduğunu belirterek paranın kendisine iade edilmesini talep etti. Başvuruyu inceleyen Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, bankanın uygulamasının Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun, “Sözleşmede kart hamilinin haklarını zedeleyici ve kart çıkaran kuruluş lehine tek taraflı haksız şartlar sağlayan hükümlere yer verilemez” hükmü ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili hükmüne aykırı olduğunu bildirdi.

Heyet, tüketicinin talebinin kabulüne, “Haksız şart mahiyetinde tüketiciden tahsil edilen 30 YTL yıllık kart aidat bedelinin şikayetliden tahsil edilerek tüketiciye verilmesine” oy birliğiyle karar verdi.

YORUMLAR 43
  • murat korkmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    kabahat bizde .... Aslında biz tüketiciler bankalar karşısında o kadar güçlüyüz ki ama bu gücü maalesef kullanamıyoruz. Yıllık enflasyonun % 7-8 lerde olduğu günümüzde gidip bankalardan yıllık % 22-23 lerle otomobil ve konut kredisi, yıllık % 31-32 lerle de tüketici kredisi kullanıyoruz. Bankaların açtıkları ek hesapların yıllık faizi ise yıllık % 75\'lere geliyor. Kredi kartı faizi de ortalama % 80\'lerde. Biz bankaların önüne boynumuzu uzatıyoruz.
    Cevapla
  • ERKAN ERCİHAN 16 yıl önce Şikayet Et
    itiraz edin. benimde mart ayında işbankasından kart kullanım ücreti olarak 37 YTL istendi gidip itiraz ettiğimde tekrar iade ettiler.Aslında hakkımızı arasak bizim dediğimiz olur.Mahkemelerede gerek kalmaz :)
    Cevapla
  • Kaan GİRGİN 16 yıl önce Şikayet Et
    İyi de?. Peki buna kökten bir çizüm bulunamıyor mu herkes hakem heyetine mi gidecek saçmalık.
    Cevapla
  • eyvahh eyvallah 16 yıl önce Şikayet Et
    . 2 kredi kartım vardı birini iptal ettirdim yıllık uçreti gelmeden. 1 tane daha var mart ayında uçret gelmeden iptal ettirecem. ve bir daha almayacam kredi kartı. ne zaman bu uygulama biter o zaman alırım başka türlü bu bankaların faiz dağatmak için para istemelerinden bıktım...
    Cevapla
  • mehmet kaya 16 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler Kastamonu Tüketici Sorunları Hakem Heyeti. Temmuz ayında banada kredi kartı aidatı geldi ve bende Malatya tüketici Sorunları Hakem Heyetine danışayım dedim bana dedikleri \"sözleşmeyi imzaladığınız için ödemeniz gerekir imza size ait ise ödeyeceksiniz\" bende sözleşmeyi imzalamadan kart alamadığımıza göre. Yani beni değilde bankayı savundu Malatya Tüketici Sorunları Hakem Heyeti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle