'Türkiye öylesine fırsat kaçırıyor ki'

Türkiye güneş enerjisini kullanarak, yüzde 5' ile tüm dış borçlarımızı ödeyeceğimizi, yüzde 25'i ile de Antaya'dan Moskova'ya tüm yolları aydınlatabileceğimizi biliyor musunuz?

'Türkiye öylesine fırsat kaçırıyor ki'
'Türkiye öylesine fırsat kaçırıyor ki'
GİRİŞ 29.09.2007 00:10 GÜNCELLEME 29.09.2007 00:10
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Uluslar arası Yenilenebilir Enerji Kongresi Üyesi, Las Palmas Üniversitesi'nin UNESCO Temsilcisi Muhammed Sani, Türkiye'nin, sahip olduğu doğal güneş değerinin yüzde 5'ini enerjiye çevirip kullanması halinde dışa bağımlılıktan kurtulabileceğini söyledi.

İran asıllı Danimarkalı Bilim adamı Sani, Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Manavgat Anadolu Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine "Yenilenebilir Enerji" dersi verdi.

Mevcut petrol ve doğal gaz enerji sisteminin yakın gelecekte tükeneceğini ve yer yüzünde enerji savaşları çıkacağını öne süren Sani, "Amacım herkesin güneşi kullanarak kendi enerjisini üretmesi. Bunun sonucunda eğer olası savaşları önleyebilir, çocuklarımıza barış dolu bir dünya bırakırsak mutlu olurum. Manavgatlı gençler de bu dilekle eğittiğimiz gençlere birer halka olacak" dedi.

İnsanların, çevreye verdiği zararın bir şekilde kendisine geri döndüğünü kaydeden Sani, şunları söyledi: "Dünya genelinde saatte 40 bin megawatt elektrik tüketiyoruz. Bir megabayt elektrikten 650 ton karbondioksit atmosfere yayılıyor. Bunlar yağmurla geri gelip toprağa, oradan yediğimiz besinlere karışıyor. Küresel ısınmayı önlemenin en etkin yolu yenilenebilir enerji kullanımını artırmaktır."

-TÜRKİYE'NİN DOĞAL GÜNEŞ DEĞERİ-

Sani, "Türkiye, sahip olduğu doğal güneş değerinin yüzde 5'ini enerjiye çevirip kullansa dışa bağımlılıktan kurtulabilir, yüzde 25'i ile ise Antalya'dan Moskova'ya kadar yolları aydınlatabilir" iddiasını ortaya attı. Muhammed Sani, şöyle devam etti: "'Bu sistemi kullanmaya başladığımızda hem elektrik faturaları düşecek, hem de küresel ısınma azalacak.

Ben bunu buradaki öğrencilerimizle en iyi şekilde ortaya koyacağımıza inanıyorum" diye konuştu. Sani, Çin, Danimarka, ABD, İngiltere, Afganistan, Fransa, Mısır, Bulgaristan, Almanya, Meksika, Endonezya ve Irak'ta 210 ayrı noktadan sonra Türkiye'de rüzgar ve güneş enerjisinin elektrik enerjisine dönüşmesi konusunda ders veriyor.

YORUMLAR 34
  • Yorum Suz 16 yıl önce Şikayet Et
    Yedirirler mi ?. Yedirmezler.Neden ? Çünkü; Türkiye\'nin kendini katlayacak bu ve bunun gibi birçok kaynakları var.Rantı yemek daha kolay nasıl olsa.
    Cevapla
  • Tümer Özüşen 16 yıl önce Şikayet Et
    . tamam yapacazda başörtüsünden imamhatiplilerden kurankurslarından bunlara vakit kalmıyorki ondan sonrada türkiye niye kalkınmıyot niye ilrlemiyor diyorlar türkiye iran olmasın diyorlar görüyormusun iranlı bilim adamını bize ders veriyor bizimkiler ne ile uğraşıyor ıvır zıvır
    Cevapla
  • alize ali 16 yıl önce Şikayet Et
    iyide . biz elimizde olan ile elimizde olmayanı karıştırmayalım bizim şu an pahalıda olsa elektriğimiz var ya olmasa yada birilerinin eline geçsede zam üstüne zam yapsa bu konuda hükümeti taktir ediyorum ama biraz daha bilimsel yaklaşımla hem rüzgar hemde güneş ve diğer kaynaklardan yararlanabileceğimizi ve şu durumda dahi yüksek olan elektrik fiyatlarının dahada düşeceğini umut ediyorum asgari ücretliyede allah yardım etsin rabbim onlara kolaylık versin
    Cevapla
  • hakan peko 16 yıl önce Şikayet Et
    . Bizim irtica sorunumuz var. o halledilmezse hepimiz aç kalırız.
    Cevapla
  • sinan dagdelen 16 yıl önce Şikayet Et
    . önemli olan onu kullanacak siyasi irade
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle