Aselsan 'kozmik' Paşaya emanet

Şüpheli intiharları ile gündeme gelen ASELSAN'ın başına 'kozmik' bilgilere sahip emekli Jandarma Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu atandı.

Aselsan  'kozmik' Paşaya emanet
Aselsan 'kozmik' Paşaya emanet
GİRİŞ 24.01.2008 08:37 GÜNCELLEME 24.01.2008 08:37

Kamil Elibol'un haberi


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı iken birlikte çalıştığı Jandarma Genel Komutanlığı eski Kurmay Başkanı Mehmet Çavdaroğlu'nu ASELSAN'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atadı. Bu atama ile Askeri Elektronik Sanayi A.Ş'nin başına ilk kez Jandarma sınıfından emekli bir Korgeneral getirilmiş oldu.


STRATEJİK PROJELER MERKEZİ


Orgeneral Büyükanıt, "stratejik" projeler yürüten üç genç mühendisin art arda intihar etmesine sahne olan ASELSAN'da yeni düzenlemeye gitti. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı emekli Karacı Korgeneral Engin Alan Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğü'ne kaydırıldı. Alan'dan boşalan koltuğa ise Jandarma Korgeneral Çavdaroğlu oturdu.


İNTİHARLARI ARAŞTIRACAK


ASELSAN'ın murahhas üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atanan Çavdaroğlu "kozmik Paşa" olarak tanınıyor. Çavdaroğlu, uzun yıllar Jandarma Teşkilatı'nda İstihbarat ve Harekat Başkanlıkları gibi "kritik" görevlerde bulunmuş bir general. ASELSAN'ın AR-GE bölümünde görev yapan Hüseyin Başbilen, Evrim Yançeken ve Alim İnsem Ünal 2006 yılında Ankara'da Jandarma sorumluluk bölgesinde intihar etmişti.


Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nın üç olayla ilgili yürüttüğü "adli" soruşturma döneminde Çavdaroğlu Jandarma'nın Kurmay Başkanı idi. Görevde olduğu dönemde yaşanan şüpheli intiharların detaylı biçimde araştırılmasını emreden Çavdaroğlu şimdi ASELSAN'ın "birinci adamı" olarak bu intiharları mercek altına alacak.


JANDARMA’DA İKİNCİ ADAM


2007'deki Yüksek Askeri Şûra'da Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'ndan emekliye ayrılan Çavdaroğlu'nun iki kez görev süresi uzatıldı ve üç yıl jandarmada "ikinci" adam olarak çalıştı. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, 7. Kolordu Komutanı iken o dönem Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı olan Çavdaroğlu birlikte çalışmıştı.


ŞEHİTLER KALESİ


"Roketler" diye bilinen Jandarma Özel Harekât Grup Komutanlığı'na komuta eden Çavdaroğlu Paşa, Elazığ İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Yarbay Alim Yılmaz’ın mayın tuzaklı saldırıda şehit düşmesi üzerine "Şehitler Kalesi" adlı şiiri yazmıştı.


(Bugün)