THY'yi kızdıran yabancı film Video

Sinemalarda gösterime giren haftanın önemli yabancı filmlerinden birinde geçen bir replik Türk Hava Yolları'nı fena kızdırdı. Şirket filme dava açmak için harekete geçti.

THY'yi kızdıran yabancı film Video
THY'yi kızdıran yabancı film Video
GİRİŞ 01.02.2008 09:29 GÜNCELLEME 01.02.2008 09:29
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları, ABD'li ünlü oyuncu Will Smith'in rol aldığı I'm Legend (Ben Efsaneyim) adlı filmde geçen bir replik yüzünden filmin yapımcısı ve yönetmenini dava edecek. Virüs nedeniyle bir şehrin karantinaya alındığı filmde televizyon spikeri haberleri verirken New York JFK Havaalanı'nda bir THY uçağının pissten çıktığını söylüyor. Bunun üzerine THY yetkilileri kurumun marka değerine zarar veren bir girişim olduğu için filme dava açmak için harekete geçti.


THY Halkla İlişkiler Müdürü Ali Genç, ABD çalıştıkları hukuk bürosu ve hukuk departmanlarının konuyu incelediğini kaydetti.


9. DAKİKADA GELEN KRİZ


Filmde herşeyin kötüye gittiği süreçte televizyon kanalındaki spiker yoğun kar yağışı nedeniyle New York'ta pistten çıkan bir uçak felaketinden sözediyor.


Mutfağında kendine birşeyler hazırlayan Smith mutfaktaki televizyondaki haberleri de izliyor. Filmin 9. dakikasında spiker televizyonda pistten çıkan uçak haberini verirken uçağın menşeine ilişkin olarak “THY” açıklamasında bulunuyor.


Gişe rekoru kırdı


"Men In Black" ve "Independence Day" gibi bilim kurgu filmlerinde de oynayan Will Smith'in dünyada hayatta kalan tek kişiyi canlandırdığı bu yeni film, 2003 Aralık ayında 72,6 milyon dolar gişe hasılatı yapan "Lord of the Rings: Return of the King"i geride bıraktı.


Şirket yetkililerini sinema salonunda şaşırtan sahne


Filmin Türkiye'de vizyona girmesinin ardından THY yönetiminden birçok yetkili filmde geçen bu inanılmaz olaya sinemada şahit oldu. Sinema filmi izlerken ortaya çıkan bu ayrıntı THY yöneticilerini harekete geçirdi ve inceleme başlatıldı.


FİLMİN KONUSU


Filmde bilim adamı Robert Neville karakterini canlandıran Smith, tedavisi olmayan insan yapımı virüsü kontrol altına alamaz. Smith her nasılsa virüse bağışıklık gösterir ve hayatta kalır. Smith'in hayatta kalmış başka insanlar bulmaya çalıştığı filmde virüse karşı verdiği mücadele anlatılıyor.


 




YORUMLAR 13
  • cafer bulut 16 yıl önce Şikayet Et
    NEREDE?. Haftalardır filmin divx i bende var fakat izlemeye fırsat olmadı altyazısında THY, JFK, uçak vs. arattım öyle bi metinle karşılaşmadım?? acaba filmin neresinde var baştan sona izlemek gerek..
    Cevapla
  • metin çimen 16 yıl önce Şikayet Et
    Hangsini :)). Köpeğimi mahkemeye verecekler yönetmeni mi :)))
    Cevapla
  • cemalettin yurbaş 16 yıl önce Şikayet Et
    Reklam. Thy mahkemeye verirse çok güzel reklam yapıcak bu amerikadaki gazetelere ve televizyonlarada çıkar.Süper reklam ayrıca bu filmi izledim.Filme bence koca bir hiç uzun süre bu köpek ve adam var filmde.2 kişi ile parayı götürmüşler hiç bir heycan yok.
    Cevapla
  • serdar tunga 16 yıl önce Şikayet Et
    vasat filim. İnanın cok heves alarak almıstım dvd sini ama bekledigim tadın yarısını bulamadım.
    Cevapla
  • Uğur Can 16 yıl önce Şikayet Et
    Daha ne istiyonuz.... Arkadaşında dediği gibi para verseler böyle reklam yapamazlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle