Cameron Diaz'ın tercihi hidojenli BMW oldu

Diaz, Ed Norton, Will Ferrell, Jay Leno ve diğerleri BMW`nin hidrojenle çalışan aracıyla yola İlk çıkan Amerikalılar arasında yerlerini aldı.

Cameron Diaz'ın tercihi hidojenli BMW oldu
Cameron Diaz'ın tercihi hidojenli BMW oldu
GİRİŞ 29.02.2008 20:57 GÜNCELLEME 29.02.2008 20:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çevresel açıdan sürdürülebilir enerjilerin keşfedilmesi konusundaki süregelen duyarlılığını gösteren Cameron Diaz, 80. Oscar Ödül törenine BMW Hydrogen 7 Serisi ile katıldı. BMW H7, su buharı dışında neredeyse hiçbir şey yaymayan ve hala BMW 7 Serisinin tüm olanaklarını ve konforunu taşıyan, hidrojenle çalışan birinci sınıf lüks sedan bir otomobildir.

Diaz, son beş yıldır NRDC, Global Green, The Climate Project, ve Live Earth gibi organizasyonlarla çalışarak çevresel konuların önde gelen savunucularından biri olmuştur.

BMW Hydrogen 7 satış amaçlı olmayıp, hidrojenin bireysel ulaşım için sürdürülebilir yakıt olarak ortaya atılması konusunda bir dönüm noktası olarak düşünülmüştür. Hidrojen modunda çalışan BMW Hydrogen 7, gerçekte su buharından başka bir şey yaymaz, bu da zararlı CO2 emisyonlarının azaltılmasında büyük bir adımı temsil etmektedir. Bir konsept otomobil değildir, tüm Ürün Geliştirme Sürecini başarılı bir şekilde tamamlamış, seri olarak üretilen bir araçtır.

Çok sayıda organizatör, politikacı, iş hayatının önde gelen simaları ve daha fazlası hali hazırda teknolojiyi değerlendirmek için enerji açısından verimli sürüş tercihleri olarak BMW Hydrogen 7`yi seçti. Aracı seçenler arasında BMW Hydrogen 7 Öncülük Programının daha önce açıklanmış üyeleri de vardır: Ed Norton, Will Ferrell, Jay Leno, opera sanatçısı Placido Domingo ve ünlü yönetmen Steve Gaghan. Sürüş tercihini BMW Hydrogen 7`den yana kullanan ünlüler arasında Hollywood`daki 'Ocean`s 13' prömiyerinde Brad Pitt ve Angelina Jolie; Santa Monica`daki FOX Yıldızlar Partisinde Fox Entertainment Başkanı Peter Liguori; Berlin`deki Barış için Sinema galasında Richard Gere ve Sharon Stone ve 2007 Akademi Ödüllerinde 'An Inconvenient Truth' (Uygunsuz Gerçek) filminin yapımcısı Davis Guggenheim (En İyi Belgesel Film Oscarı) ve En İyi Yabancı Dilde Film Oscarını kazanan kişi, yönetmen Florian Henckel von Donnersmarck vardır. Araç, Alman Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Michael Glos ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, dünyaca ünlü soprano Anna Netrebko ve diğer birçok tanınmış kişi ile deniz aşırı ülkelerde etki uyandırmıştır.

YORUMLAR 2
  • Ali Kaya 16 yıl önce Şikayet Et
    Haber değeri var. Hidrojen otomobillerinin artık piyasada satıldığını ve bu araçları sanatçıların satın alıp kullanabildiklerini öğrenmiş olduk. Sıra artık yavaş yavaş bize de gelir.
    Cevapla
  • murtaza emmi 16 yıl önce Şikayet Et
    tesekkürler. bu konuda bilgi eksikligimiz vardi bilgilendirdigi icin site calisanlarini kutluyorum Mazallah bu haber olmasaydı ne yapardık birazdan en cok okunanlar listesinde 1. sırayla çıkar :(
    Cevapla