8 modelden biri 5 yıldız alabildi

Avrupa'nın yarı bağımsız test kuruluşu Euro NCAP aralarında pikapların da yer aldığı 8 aracın çarpışma testi sonuçlarını açıkladı.

8 modelden biri 5 yıldız alabildi
8 modelden biri 5 yıldız alabildi
GİRİŞ 03.03.2008 21:53 GÜNCELLEME 03.03.2008 21:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kuruluş ilk kez 3 pikap modeliyle birlikte pikapları da bu test grupları arasına dahil ederken bir mini, bir aile, bir küçük MPV ve iki küçük SUV modelinin testini gerçekleştirdi.

Bu 8 model arasında yetişkin koruma konusunda 5 yıldızı sadece 1 otomobil aldı. Hava yastığı geç açılan Nissan Navara bir yıldız, Isuzu D-Max 2 yıldız alırken bir diğer pikap modeli Mitsubishi L200, mini otomobil Suzuki Splash, küçük MPV Renault Kangoo, küçük SUV'lar BMW X3 ve Daihatsu Terios 4 yıldızda kaldı. Citroen yeni C5 ise bu testin 5 yıldızı alan tek otomobili oldu. Çocuk koruma konusunda 3 model 4 yıldız, 4 model 3 yıldız ve bir model 2 yıldız sahibi oldu. Yaya güvenliğinde ise Splash ve Terios 3 yıldızla başarılı bulundu.

Navara'nın hava yastığının açılmasında yaşanan gecikme nedeni ile Euro NCAP çarpışma testinde ortaya çıkan sonuç karşısında hayal kırıklığına uğrayan Nissan, aracı hava yastığı kontrol ünitesinin yeniden programlanmış haliyle tekrar test ettirdi. Bu test sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Hava yastığında yaşanan gecikmenin 2008 model yılı olarak üretilen sınırlı sayıda Navara'da olduğunu; başlatılan servis kampanyası ile tüm Navara'ların hava yastıkları kontrol ünitelerinin yeniden programlanmak üzere, yetkili servislere davet edildiğini açıkladı.

YORUMLAR 2
  • ERSOY DEMİR 16 yıl önce Şikayet Et
    ah ah. ulan arabam olsunda varsın hava yastığı açılmasın
    Cevapla
  • Abdullah Ramazan 16 yıl önce Şikayet Et
    kangoo. bu araç 4 yıldız almış... yahu 100 km nin üzerinde bir kaza yaptık, hava yastığı açılmadı... emniyet kemeri takılı olmasaydı gebertecekti arac bizi... anlaşılan güvenilecek hiç bir kurum yok...
    Cevapla