Toyota iki yeni modeliyle Cenevre'de

Toyota, yenilikçi şehir aracı Toyota IQ’nun dünya lansmanı ile yeni SUV modeli Urban Cruiser’ın Avrupa lansmanını dünyanın en önemli otomobil fuarlarından Cenevre Motor Show’da gerçekleştirdi.

Toyota iki yeni modeliyle Cenevre'de
Toyota iki yeni modeliyle Cenevre'de
GİRİŞ 04.03.2008 21:31 GÜNCELLEME 04.03.2008 21:31

Toyota çevreci yaklaşımıyla fuarda bir kez daha ön plana çıkarken Avrupa yollarında test edilmeye başlanan “Plug-in hybrid” ve Prius modellerini de sergiledi.

İlk kez geçtiğimiz sene Frankfurt Motor Show’da konsept otomobil olarak sunulan IQ’nun, 2008 yılı sonlarında seri üretimine başlanması hedefleniyor.

Küçük şehir araçlarının en akıllısı: IQ

Toyota’nın yeni tasarımı olan IQ, şehir ulaşımında yeni bir çığır açıyor. Küçük şehir araçlarında yepyeni bir dönemi başlatacak olan IQ’nun toplam uzunluğu sadece 3 metre. IQ’nun çok yönlü oturma düzeni; 2 kişilik, 4 kişilik ya da 3 kişilik bagaj düzenlemeli alternatifler sunuyor. Panaromik açılır tavanı ise ışığı her yönden içeri alarak geniş bir mekan hissi sağlıyor.

Geniş ve kullanışlı iç mekânın yanı sıra IQ, Toyota’nın yeni tasarım ve mühendislik harikası olarak tanımlanıyor. Japon kültürüne özgü tasarım öğelerinden ilham alan IQ, araç tasarımındaki radikal değişimin yanı sıra çevreye duyarlı taşımacılığı da temsil ediyor. Toyota IQ, yüksek teknolojisi ve üstün güvenlik özellikleri ile de küçük arabaların basit ve emniyetsiz olduğu düşüncesini tamamen yıkıyor.

IQ’nun, ultra kompakt paneli ile ısınma/havalandırma sistemlerinin direksiyon simidine yerleştirilmiş 3 boyutlu kontrol göstergeleri sayesinde ses ve navigasyon sistemlerinde kolay ve emniyetli bir kullanım sağlanıyor. Ayrıca, direksiyon üzerindeki ses ve navigasyon kontrolleri bir GPS yol bulucu ile birlikte ön cama yansıtılıyor.

SUV konforuyla düşük yakıt tüketimi

Toyota, Cenevre Motor Show’da yeni küçük SUV modeli ‘’Urban Cruiser’’ın Avrupa tanıtımını da gerçekleştirdi.

Toyota’nın yeni modeli hem şehir içinde kullanım kolaylığı sağlayan hem de tüm yol koşullarına uygun küçük bir SUV. Urban Cruiser, SUV konforunu yaşarken yakıt tasarrufu da sağlamak isteyen sürücüler için mükemmel bir alternatif sunuyor. Çevreye karşı duyarlılığı ile de ön plana çıkan Urban Cruiser, düşük CO2 emisyon değerlerine de sahip bir araç.
Toyota Urban Cruiser dizel seçenekleriyle, şehir içinde kolay bir sürüş ve güvenlik dışında, kullanıcılara ekonomik sürüş olanağı da sağlıyor. Yeni SUV’un; çevreci ekonomisi, stilize şehirli görüntüsüyle modern şehirli araç kullanıcıları arasında oldukça rağbet görmesi bekleniyor.

Konsept modeller

Toyota, süreklilik prensibi doğrultusunda, hibrid sistem ile çalışan alternatif yakıt türleri ve yakıt tüketimini düşüren teknolojiler üzerine de çevreye duyarlı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Toyata, bu doğrultuda geliştirdiği 2 yeni konsept aracı, Toyota 1/X Hibrid FFV (Flexible Fuel Vehicle), i-Real ve Plug-in hibrid prototipini de Cenevre Motor Show’da tanıttı.

“IQ ve Urban Cruiser’ı Türkiye pazarına da sokmayı planlıyoruz.”

Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon, Toyota’nın Avrupa pazarının en önemli oyuncularından biri olmayı hedeflediğini belirtirken markanın 2007 senesi itibariyle Avrupa satışlarında 11 yıl üst üste satış rekorunu yenilemiş olduğunu söyledi.
Orhon şöyle devam etti: “2007 yılında Avrupa'da satılan Toyota araçlarının üçte ikisi Avrupa'da üretildi. Kalite ve müşteri memnuniyeti konusunda liderlik vizyonuna sahip olan markamız ürün gamını genişleterek farklı müşteri gruplarına hitap eden ve ihtiyaçları karşılayan yeni modeller üretmeyi amaçlıyor.”

Toyota’nın büyüme ve gelişim stratejisini, sürdürülebilir bir toplum, dünya için çevresel üretim teknolojilerinin geliştirilmesi, geri dönüşümlü parçalar kullanılması ve araç güvenliğinin artırılması yönünde oluşturduğunu belirten İbrahim Orhon, IQ ve Urban Cruiser modelleri ile bunun en güzel örneklerini sunduklarını belirtti.

Orhon Toyota IQ ve Urban Cruiser’ın, üstün güvenlik özellikleri ile donatılmış, çevreci ve şehir yaşamına uygun modeller olduğunu dile getirirken Toyotasa olarak değişen ve gelişen müşteri beklenti ve ihtiyaçları çerçevesinde ürün gamını genişleterek, Türkiye pazarına da bu modelleri sunmayı planladıklarını açıkladı.