'Enflasyon rakamları endişe verici'

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, enflasyonla ilgili son rakamların endişe verici olduğunu belirterek, iş dünyası olarak ekonomik gelişmeleri kaygıyla izlediklerini bildirdi.

'Enflasyon rakamları endişe verici'
'Enflasyon rakamları endişe verici'
GİRİŞ 05.03.2008 12:36 GÜNCELLEME 05.03.2008 12:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, enflasyonla ilgili son rakamların endişe verici olduğunu belirterek, iş dünyası olarak ekonomik gelişmeleri kaygıyla izlediklerini bildirdi.

Yalçındağ, "Avrupa Birliği Üyeliği Yolunda Türkiye'nin Tanıtımı: TÜSİAD Örneği" başlıklı raporun tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ekonomideki son gelişmelere ilişkin soru üzerine Yalçındağ, "son enflasyonla ilgili rakamlar endişe verici. İş dünyası olarak ekonomik gelişmeleri kaygıyla izlemekteyiz" dedi.

Yalçındağ, amaçlarının hiç bir şekilde "felaket tellallığı yapmak ve karamsar tablo çizmek" olmadığını söyledi.

TÜSİAD Başkanı olarak ekonomik daralmaya ve ekonominin istenildiği gidişatta gitmediğine yönelik uyarmak ve vurgu yapmanın iş dünyası ve TÜSİAD olarak görevleri olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 6
  • YAVUZ H. TAN 16 yıl önce Şikayet Et
    Asıl Yangın Mutfaklarda. TÜİK\'in açıkladığı enflasyon oranı gizlenmiş ve aldatıcı rakamlar.Çiçek yağı %150 yani 2.5 kat,ekmek %20,elektrik %20 arttı.Tüpgaz,doğalgaz ve diğerleri de öyle.Döviz fiyatları uykuda iken artışlar.Mazallah sıcak para dışarı kaçmaya başlayıp dövizde yükseliş olursa siz o zaman görün faciayı.Birde hükümetin emekli maaşlarını düşürüp millet vekili ve emeklilerinin maaşlarına zam yapma girişimi halka verilen önemi (önemsizliği) göstermektedir..
    Cevapla
  • ramazan bozanlı 16 yıl önce Şikayet Et
    asıl yangın garibanda. Enflasyonun asıl mağduru yine gariban oldu,devletin resmi olarak açıkladığı verilere göre orta ve alt gelir grubunun en sık kullandığı ürünlerde ortalama artış %25 şimdi enflasyonla mücadelemi başarılı diyorsunuz,buna ancak hükümetin rakam oyunları ile kandırdıkları inanır,akp yi körü körüne savunanlarda bir şekilde akp\'den nemalanan kesim zaten.Bir işçi olarak akp\'nin sosyal güvenlik yasası,kıdem tazminatı çalışması,isdihdam paketi çalışmaları için hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla
  • Mustafa Temir 16 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın endişe verici. Ama,. Bunda suç kimin acaba. Zenginlerin mi? fakirlerin mi? suçu var. Arzuhan Hanım belki de senin bu toplantıya gelmen bile en az bir asgari ücretli maaşına denk gelmektedir. Ayrıca gerçek enflasyon oranları bu oranların çok üzerinde bence.
    Cevapla
  • Ertugrul Acik 16 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kadar parasi olan kimse yok ama bunlar kadar aglayan kimsede yok.. Hic bir yetkisi ve etkisi olmayan bir dernek kurmuslar ama sanki ekonomiden sorumlu muessese gibi aciklamalar, toplantilar falan. Kimsiniz ki siz ya? en zengin insanlar olabilirsiniz ama ulkeye faydaniz nedir? Turkiye de istihdam alaninda yeriniz % 3-4 bile degil. kac isci calistiriyorsunuz? Irili ufakli Anadolu isadamlari sizleri 10 a katliyor ama konusan bir siz varsiniz.Ekonomi iyi gidincede arpaniz bol geliyor bu sefer syasete mudahele etmeye basliyorsunuz. Sanki is dunyasini bunlar temsil ediyor.
    Cevapla
  • burhan dilekçi 16 yıl önce Şikayet Et
    SİZLERİN SAYESİNDE. Hiç bir şeyi beğenmeyen herşeye muhalefet olan hep negatif enerji veren destek değil hep köstek olan azla yetinmeyen çok kazanıp az dağıtan enflasyonun %100 olmasını isteyenlerin yüzünden hep karamsar dayatmacı kısıtlayıcıların yüzünden biraz yüksek evet ama şunu bilinki artık hiçbirşey eskisi gibi değil herkes ayağını denk almalı kim olursa olsun işini iyi yapmayan yok olmaya mecburdur başbakanımızı ciğerimden destekliyorum ekonomik alanda ona sabır diliyorum 0 enflasyonlu günler dileğiyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle