Anamur ekonomisi rekora koşuyor

Anamur’un tek başına geliri 8 vilayete bedel.. Dünya piyasalarında ve ülkemizde yaşanan ekonomik krize ve dalgalanmalara rağmen Mersin'in Anamur İlçesi , kişi başı 26000 Dolarlık milli gelirle adeta tüm otoriteleri şaşırtmaya devam ediyor.

Anamur ekonomisi rekora koşuyor
Anamur ekonomisi rekora koşuyor
GİRİŞ 11.03.2008 12:30 GÜNCELLEME 11.03.2008 12:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Önder Demir'in haberi


Dünya borsalarındaki anormal dalgalanmalar , krizlere ve ekonomik durgunluğa neden olurken Anamur İlçesi yakaladığı milli gelir düzeyi ile AB standartlarını çoktan aştı bile... Anamur’un tek başına geliri 8 vilayete bedel..


34 Bin nüfuslu Anamur’da her yıl başta 200 bin ton muz ve 70 bin ton çilek üretiminin ilçeye getirisi 420 milyon Dolar olarak hesaplanıyor.Bunun yanında turfanda olarak üretilen sebze,meyve, buğday, turunçgiller ve diğer ürünlerin getirisi bu rakamlara dahil değil...


Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü verilerine göre Anamur ekonomisindeki bu canlılık nedeniyle son bir ay içerisinde kentte açılan banka satısı 8 ve daha fizibilite ve portföy çalışmasını bitirip açılmayı bekleyen banka sayısı 5. Her gün yeni yeni alış veriş merkezleri açılıyor. Yani paranın kokusunu alan kente gelmeye çalışıyor.Anamur bir anlamda Avrupa’nın ikinci Monako’su ve hatta İsviçre si olmaya aday gösteriliyor. Kentte bulunan RENO servisi dünyada en çok otomobil satan bayi oldu. Ve ödül aldı.


Anamur ekonomisindeki bu olumlu gelişmeler bankacıların ve yatırımcıların bu kentte buluşma adresi haline geldi. Bir kısmı açıldı bir kısmı da açılmayı bekliyor. MUZ-DER ve ziraat mühendisleri bu kentte geceli -gündüzlü çalışarak daha fazla ve verimli üretim nasıl yapılır diye ara vermeden çalışmalarını sürdürüyorlar.


Anamur ' un ekonomik modeli ülkemiz ekonomisine model olmaya aday gösteriliyor. Ve herkese parmak ısırtıyor.


(Objektif)

YORUMLAR 3
  • cemal yalçın 16 yıl önce Şikayet Et
    anamur. bir anamurlu olarak ilçemizle gurur duyuyoruz,her ne kadar gelen hükümetler biz İL yapmasa da...ülkeye bu kadar katkı sağlayan bir ilçe neden ahal il olamıyor bunu da öğrenmek istiyoruz
    Cevapla
  • bilal habeş gişi 16 yıl önce Şikayet Et
    Mut\'da gelişiyor. Mersinin Mut İlçeside gelişiyor Çünkü üretim var insanlar çalışıyor bu devirde çalışana para var onun için Mut a da yeni banka açılıyor. Buna bağlı olarakta ülkemizin ekonomisi iyi gidiyor bazılarınını felaket çığırtkanlığgı yaptığı gibi değil.
    Cevapla
  • meral mutlu 16 yıl önce Şikayet Et
    BEYPAZARI. BEYPAZARI ilçesinin durumuda Anamurdan geri kalmaz hatta geçer bile.
    Cevapla