Michelin'den yakıt tüketimini azaltan lastik

Michelin, yakıt tüketimini azaltan, tüketicilere gerçek avantaj sağlayan yeni lastiği Energy Saver'ı piyasaya sundu. Yeni lastikler 100 km'de 0.2 litre tasarruf sağlıyor.

Michelin'den yakıt tüketimini azaltan lastik
Michelin'den yakıt tüketimini azaltan lastik
GİRİŞ 12.03.2008 16:24 GÜNCELLEME 12.03.2008 16:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Energy Saver’da kullanılan ve lastik sektöründe bir devrim niteliği taşıyan silika teknolojisi, 100 km’de yaklaşık 0.2 litre yakıt ekonomisi sağlayarak benzin maliyetlerini azaltıyor ve CO2 emisyonlarını km’de 4 g düşürüyor. Ana rakiplerine göre ortalama %40 daha uzun ömürlü olan yeni Michelin Energy Saver ayrıca ıslak zeminde, büyük lastik markalarının ortalamasından daha kısa fren mesafesi sağlayarak kullanıcılara optimum güvenlik sunuyor.

Yeni Michelin Energy Saver’ın %99 silikadan oluşan özel bileşen yapısı, yaklaşık %20 daha düşük yuvarlanma direnciyle lastik genelinde ısınmayı azaltarak enerji kaybını düşürürken, lastiğin yalnızca yolla temas eden kısmının ısınmasını sağlayan teknolojisiyle yol tutuş ve ıslak zeminde frenleme kapasitelerini artırıyor. TÜV SÜD Automotive tarafından gerçekleştirilen ıslak zemin testlerine göre, Michelin Energy Saver, bir önceki nesil lastiklere göre üç metre daha kısa fren mesafesi sunuyor. Energy Saver bu özeliğiyle, düşük yuvarlanma direnci ve yüksek yol tutuş özelliklerini bir arada sunarak sektörde bir çığır açıyor.

Michelin Energy Saver’ın 100 km de sağladığı yaklaşık 0.2 litre’lik yakıt tasarrufu sonucunda bir lastik kendisini 45,000 km’de geri ödüyor. Michelin Energy Saver, yakıt verimini artırmaya ek olarak, uzun ömür sunuyor. TÜV SÜD Automotive tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, Michelin Energy Saver en yaygın olarak kullanılan üç ebatta, diğer önde gelen markaların lastiklerinden ortalama %40 daha fazla kilometre sağlıyor. Bu da, Avrupa’daki ortalama yıllık sürüş mesafeleri bazında, yaklaşık bir yıl daha fazla sürüş anlamına geliyor. Sonuç olarak Michelin Energy Saver, daha düşük yakıt tüketimi ve daha uzun ömrü özelliğiyle, sürücülere gerçekten daha az harcayarak daha uzun, güvenli sürüş imkânı sağlıyor.

Michelin, dünyada ilk kez 1992 yılında, kauçuk bileşenlerine silika katarak “Yeşil Lastik” konseptini yaratmış, bu lastiklerin takılı olduğu araçların ilerlemesi için gereken enerji miktarında belirgin bir azalma daha sağlamıştır. Bir lastiğin çevreye olan etkisi, %86’lık oranla en fazla yoldaki kullanımı esnasında ortaya çıkıyor. Bu serinin dördüncü nesil lastiği Energy Saver, CO2 emisyonlarını km’de yaklaşık 4g azaltarak çevreci yönünü ortaya koyuyor. Michelin Energy Saver bu özelliğiyle, otomobil üreticilerine de çevre koruma çözümleri arayışında önemli bir destek sağlıyor. Michelin Energy Saver, otomobil üreticilerinin mevcut araç serilerinde hiçbir değişiklik yapmalarına gerek kalmadan, CO2 emisyonlarında 2012 yılına kadar elde etmeleri gereken 30 g/km iyileşmenin ortalama 4 g/km’sini sağlayabiliyor.

Michelin Energy Saver, 2008 Şubat ayında, Tire Technology International dergisi tarafından düzenlenen, Uluslararası Lastik Teknolojisi İnovasyon ve Mükemmeliyet Ödülleri kapsamında Yılın Lastik Teknolojisi ödülünü kazandı. Bu ödül, Michelin Energy Saver lastiklerinin, yakıt tasarrufu ve karbondioksit emisyonlarını azaltma bakımından tüketicilere sağladığı gerçek avantajların tescil edildiğini gösteriyor.


Modifiyem.com

YORUMLAR 2
  • Ferit Kulaç 16 yıl önce Şikayet Et
    Daha basiti yok :) (Mirza Bey\'e). Hava basılırsa yakıt sarfiyatı azalır demek yanlıştır çünki hava basıncı ile yakıt tasarrufu doğru orantılı değildir. Yakıt tasarrufu en uygun hava basıncı ile sağlanır. En uygun hava basıncı ise yüke göre ayarlı hava basıncıdır. Üretici, ortalama yük değerlerine göre en uygun değeri lastik üzerinde belirtmektedir. Yakıt tasarrufu sağlayan lastiklerin özelliği kimyasal yapılarının lastiğin yuvarlanma direncinin azaltılmasına yönelik olmasıdır. Tavsiye edilen havadan az veya çok hava, lastik ömrünü azaltır
    Cevapla
  • shujinko 16 yıl önce Şikayet Et
    hıh ne kadar avantajlıymış öle:). türkiye koşullarında 100km de 20ykr luk benzin 11ykrluk dizel tasarrufu:))))
    Cevapla