Türkiye inadının bedeli 5milyar euro

Fransa'nın Türkiye'nin AB üyeliğini referanduma götürme fikrindeki ısrarı, Fransız şirketlerinin Türkiye'de 5 milyar Euro tutarındaki iş anlaşması yapmasına engel oldu.

Türkiye inadının bedeli 5milyar euro
Türkiye inadının bedeli 5milyar euro
GİRİŞ 07.06.2008 08:39 GÜNCELLEME 07.06.2008 08:39
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Fransa'nın Eylül 2007'den bu yana Türkiye'de 5 milyar Euro tutarında kontrat kaybettiği bildirildi. Le Monde gazetesi, 'Fransa, Ankara'nın misilleme yapmasından korkuyor' derken iktidardaki Halkın Hareketi Birliği'nin (UMP) Türkiye'nin AB üyeliği yanlısı milletvekili Pierre Lellouche de Türkiye için referandum koşulunu 'felaket ve korkunç' olarak nitelendirdi.

Le Monde gazetesi, 'Fransa, Ankara'nın misilleme yapmasından korkuyor' başlıklı haberinde Fransa Cumhurbaşkanı 'Nicolas Sarkozy tarafından 'Küçük Asya'ya sürülen Türkiye, 1 Temmuz'da başlayacak AB Dönem Başkanlığı sırasında Fransa'ya hiçbir hediye yapmamaya hazırlanıyor. Başka enerji ve savunma konularında olmak üzere, Avrupa'nın önemli bir ortağı olan Türkiye, Paris'in önceliklerinin bazılarına engel koyabilir' diye yazdı.

Gazete şöyle devam etti: 'Gaz de France, hâlâ Türkiye'den geçecek Avrupa gaz boru hattı Nabucco projesinden dışlanıyor. Başka projeler de olumsuz etkilendi. Sayın Lellouche, Fransa'nın Türkiye'de 'toplam 5 milyar Euro'luk kontrat' kaybettiğini tahmin ediyor.'

'Referandum kararı korkunç ve felaket'

Le Monde, Sarkozy'nin Mart ayında, Türkiye'nin AB üyeliği yanlısı UMP milletvekili Pierre Lellouche'yi görevlendirdiğini belirterek Lellouche'nin 13 Mayıs'ta Ankara'ya yaptığı ve üst düzeyde kabul edildiği bir ziyaretten sonra referandum koşulunu 'felaket ve korkunç' olarak nitelendirdiğine dikkat çekti. Gazete, krizden çıkılması için Paris'ten Ankara'ya gönderilen temsilcilerin de fayda etmediğini güvensizliğin sürdüğünü yazdı.



(Sabah)

YORUMLAR 15
  • turan turanlı 15 yıl önce Şikayet Et
    gelecekte ne olacak?. yıllar sonra alınan bu karar siyasi diye tarihe geçerse , yaşayan bu yargı üyeleri hesap verecek mi? ülkeye verdikleri zararı ödeyecekler mi? asıl önemli olan mesele bu bence. daha çok dolar ve euro kaybedeceğiz. 5 milyon euro neki? bekleyelim kriz yakında gelir.
    Cevapla
  • yunus adede 15 yıl önce Şikayet Et
    Metin Çetin . aynen katılıyorum dünya üzerinde bu kadar türk devleti varken neden türk birliğini kurmuyoruz --TB--
    Cevapla
  • çetin kara 15 yıl önce Şikayet Et
    Fransız Mallarına Boykot.... Yaklaşık 2 yıldır Fransız mallarını ailece boykot ediyoruz... ömrümüzün sonuna kadar da boykot edeceğiz, ne onlara ait benzin istasyonundan benzin alıyorum,ne oto lastiğini alıyorum,ne kozmetik ürünlerini alıyoruz nede diğer mallarını.. lütfen boykota devam...!
    Cevapla
  • YorumTube 15 yıl önce Şikayet Et
    PEK İNANDIRICI DEĞİL. Arkadaşlar size gerçekten inanamıyorum. Ne kadar çok çabuk inanıyorsunuz herşeye. Türkiye\'fde böyle bir eylem yapacak bir iş adamı tanımıyorum ben. Türkiye\'de herkez parayı nasıl kazanacağının yolunda gidiyor.. Hiç kimse kendinden fedakarlık yaparak Türkiye için menfaatte bulunamaz..
    Cevapla
  • Metin Çetin 15 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm: Türk Birliği. Tarihi; sömürüyle, soykırımla, işkenceyle yazılmış Avrupa ile aynı saflarda olmak bizim neyimize? Çözüm, Türk devletlerinden oluşan bir birlik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle