Ekonominin başının hedefindeki 8 il

Hükümet GAP'tan sonra şimdi de KOP, DOKAP ve DAP için düğmeye bastı. Bakan Nazım Ekren, Temmuz ayı boyunca 8 kente gidip illerin yatırım potansiyelini ortaya çıkaracak.

Ekonominin başının hedefindeki 8 il
Ekonominin başının hedefindeki 8 il
GİRİŞ 20.06.2008 10:13 GÜNCELLEME 20.06.2008 10:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Erdoğan SÜZER'in haberi


Ekonominin Koordinasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren GAP'tan sonra çok sayıda kenti ayağa kaldıracak DAP, DOKAP ve KOP için yollara düşüyor. Ekren, önümüzdeki temmuz ayı boyunca her hafta sonu 2 kente gidip toplam 8 ilin yatırım sondajını yapacak. Geniş bir bürokrat ekibinin de yer alacağı Ekren'in yatırım turu ağustos ve eylül aylarında da devam edecek.

İŞTE PORTFÖYDEKİ 8 İL

Bakan Ekren, DAP, DOKAP VE KOP projelerini hızlandırmak üzere yapacağı gezi turuna ilk olarak 4-6 temmuz tarihleri arasında Konya ve Karaman illerinden başlayacak. Ekren daha sonra Samsun, Erzurum, Van, Elazığ, Malatya ve Bingöl'e gidecek. Çalışma programı, her hafta sonu 2 kente gidilecek şekilde planlandı. Bilgi veren kaynaklar, çalışmanın 8 ille sınırlı olmadığını, ağustos ve eylül aylarında da ülkenin diğer bölgelerine seri turlar düzenleneceğini bildirdiler.

BÜROKRATA TATİL ZOR

Ekren, tıpkı GAP turunda olduğu gibi gittiği tüm illere Başbakanlık, DPT, Hazine ve Maliye müsteşarları, SPK, BDDK ve İMKB başkanları, Ziraat ve Halkbank genel müdürleri başta olmak üzere birçok kurumdan çok sayıda bürokratı da yanında götürecek. Ekren ve ekibi, gittikleri illerde işadamı ve meslek örgütleriyle sivil toplum kuruluş temsilcilerini dinleyip her bir ilde hemen hayata geçirilebilecek üretim ve istihdam yoğunluklu büyük projelerin listesini çıkaracak. Daha sonra liste üzerinden seçilecek bir ya da iki proje, gerekli kaynak aktarılarak hemen başlatılacak. 

YORUMLAR 1
  • h.hüsnü tümen 15 yıl önce Şikayet Et
    BELKİ SAYIN BAKAN SAYESİNDE . ELAZIĞ milletvekillerinin vaatleri yerine getirilir.vaatler nelermi1.havalimanı 29 ekim 2007de açılacaktı...peh peh peh2.munzur suyu getirilecekti. 3.doğalgaz 2007 sonunda şehir merkezinde kullanılacaktı.4. maden bakır yatakları2008başında tam kapasite olarak çalışmaya başlayacaktı.bizim kınalı kekliği çalıştıramayan 4 tane milletvekilimiz var
    Cevapla