HSBC, Ermeni sponsoru çıktı

Bütün dünyada Türkiye aleyhinde faaliyet yürüten Ermeni diasporasının altından iki İngiliz şirketi çıktı. Diaspora yönetimi, HSBC ve British Airways'i iftiharla sundu. Haber7 özel.

HSBC, Ermeni sponsoru çıktı
HSBC, Ermeni sponsoru çıktı
GİRİŞ 23.05.2005 10:42 GÜNCELLEME 23.05.2005 10:42

27-28 Mayıs'ta Erivan'da bir konferans yapılacak. Bu yıl ikincisi yapılacak olan 2. Ermeni Diaspora Konferansı'nda 90 yıl önce işlendiği iddia edilen soykırım için çalışma merkezi kurulacak. Konferansın bir başka girişimi ise sözde soykırıma ait müze kurmak.


Bu iki konunun da ele alındığı konferansın sponsorluğunu ise İngiltere'nin iki global şirketi üstlendi. Sponsorlar arasında HSBC Bank ve İngiliz Havayolları British Airways bulunuyor.


Ermeni diasporasının resmi internet sitesi olan armenia diaspora sayfasında konuyla ilgili haber yayınlandı. Haberde şu noktalara yer verildi:



BÖLGESEL SAĞLIK MERKEZİ



Erivan’da dünya çapında bir sağlık merkezi kurulacak. Her türlü medikal hizmet, hastane hizmetleri, klinik, labaratuarların bulunacağı büyük bir merkez olacak. Bu proje ile Ermenistan’da sağlık seviyesi yükseltilecek. Sağlık merkezinin bina, inşaat ve arsa işlerini Ermenistan Hükümeti yürütecek.




SANAL ÜNİVERSİTE



Ermeni çalışmaları için kaynaklar oluşturacak bir sanal üniversite kurulacak. Sanal üniversitede yüksek okul ve kolej ayarında internet çalışmaları, data base programları, altyapı çalışmaları, on-line hizmetler verilecek. Bu sayede Ermenistan dünya çapında çok değerli çalışmaları yürütebilecek,




DİASPORA MÜZESİ



Ermenilerin kültürel, sanatsal geçmişleri, arşivler, Ermeni hikayeleri, rivayetler gibi geçmişe dair tüm bilgiler bu müzede bulundurulacak. Diaspora müzesi Ermenilerin geçmişini barındıran bir depo aynı zamanda doküman kaynağı olacak. Müze inşaatı ve bina işlerini Ermeni Hükümeti yürütecek.




ERMENİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN DESTEKLENMESİ



Üniversiteye gidecek öğrencilerin kolejlerde altyapılarının tamamlanması, öğrencilerin sınıflandırılması ve teknik, beceri, kabiliyetlerine göre üniversiteyere yönlendirilmesi.




MÜFREDAT KOMİTESİ



Ermeniler geniş bir Diaspora ile ulus devlet olarak; geçmişlerini bilecek, kim olduklarını kimliklerini öğrenecek, tarihlerini, kültürlerini bilecek, yasallıklarını bilecek ve kendi geleceklerini çizecek. Müfredat Komitesi Ermenistan’daki eğitimcilerle bir forumda bir araya gelecek ve burada Ermenilerin dil, din, kültür ve tarihlerini nasıl hangi yöntemlerle öğrenecekleri, müfredat çalışmaları tartışılıp, bir karar verilecek.




HSBC                       British Airways


 UnicompArarat Yerevan Brandy factoryHotel Armenia



Haber7