Faturanın yüzde 20'sini geri alabilirsiniz!

Yargıtay karar verdi: Vatandaştan kayıp-kaçak parası alınamaz. Bu da 100 liralık bir faturanın 20 lirasını oluşturuyor.

Faturanın yüzde 20'sini geri alabilirsiniz!
Faturanın yüzde 20'sini geri alabilirsiniz!
GİRİŞ 24.10.2014 09:41 GÜNCELLEME 25.10.2014 00:40
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yargıtay, elektrik faturalarında yer alan kayıp-kaçak, perakende satış-hizmet, sayaç okuma, iletim sistemi kullanım ve dağıtım bedellerinin vatandaştan tahsil edilemeyeceğine karar verdi. Bu 5 kalemin elektrik faturalarındaki payı yüzde 20. Yargıtay’ın kararına konu olan tutar, her 100 liralık faturanın 20 lirasını oluşturuyor. 

Vatandaşlar zamanaşımı süresi olan 10 yıl geriye dönük olarak bu bedelleri dağıtım şirketlerinden tahsil edebilecek. Ancak abonelerin, geçmiş 10 yılda bu kalemlere ödedikleri paraları geri alabilmeleri için yargıya başvurması gerekiyor.

TİCARİ ABONE DE PARASINI ALABİLECEK

Yargıtay kaynakları, “Bu kararda, adı geçen kalemlerin vatandaşlardan tahsil edilmeyeceği hususunda mesken ya da ticari mekân ayrımı yapılmamaktadır. Dolayısıyla mesken veya ticari abonelerin tamamı geriye dönük olarak bu kalemlere ödedikleri ücretleri dağım şirketlerinden tahsil edebilir” dedi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 17
  • Avukatlar bu işe öncü olmalı 9 yıl önce Şikayet Et
    Mesela 80 daireli bir siteyle anlaşmalı, Böyle bir sitede vatandaşların toplam alacağı 200.000 TL tutar. 20.000 TL'sini avukat alsa Allah bereket versin. 50 Tane siteyle anlaşsa, davaları da birleştirse olay tamam.
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    tabir ile soygun gibi kitabına uydurup halkı soyuyorlar dava açacakmışım kardeşim mutfak masrafımı karşılıyamıyorum asgari ücretli birisinin maaşı yetermi acaba dava açsam
    Cevapla
  • ebru 9 yıl önce Şikayet Et
    gittim sordum avukat 3000 tl istedi eee bunlardan aldığımızı avukata vecez
    Cevapla
  • misafir siirtten 9 yıl önce Şikayet Et
    gercekten çok saçma kanunlar var kanun içinde kanun hiç bişey netdegil yargıtay karar verdiyle kimden nekadar para aldıysa devlet vermesinide bilicek ki ozaman adil olsun herkes bu işlemi yapamaz saygılar
    Cevapla
  • YARGININ TAYI..... 9 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy Vatandaş...Kim almış bu kararı ve neden şimdi????Bir düşünün bakalım....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle